Två olika bidrag för el-bilar

Vad ger bäst ersättning vid köp av el-bil – regeringens supermiljöbilspremie eller merkostnadsersättning från Elbilsupphandlingen?

De 296 organisationer som har deltagit i Stockholms stads och Vattenfalls stora Elbilsupphandling ställer sig frågan om vad som ger bäst ersättning när de ska köpa en ny eldriven personbil. Antingen regeringens nya miljöbilspremie eller Elbilupphandlingens merkostnadsersättning?

– De 296 organisationer som är med i Elbilsupphandlingen ska alla göra sina avrop från ramavtalen i upphandlingen. Därefter väljer organisationen om de vill ha supermiljöbilspremie från Transportstyrelsen eller merkostnadsersättning från Elbilsupphandlingen, skriver elbilsupphandlingen på sin webb.

Elbilsupphandlingen utvärderar de fordon som får merkostnadsersättning och på så vis bidrar ägare och förare till värdefulla kunskaper som kan användas för utbyggnad av infrastruktur och förbättringar på fordonen m.m. Genom att välja merkostnadsersättningen från Elbilsupphandlingen bidrar din organisation till ny kunskap som fler kan få ta del av och ta hänsyn till i den framtida elfordonsutvecklingen.

– För flera fordonsmodeller verkar det som om Elbilsupphandlingens merkostnadsersättning kommer att vara några tusenlappar mer än vad supermiljöbilspremien är, skriver man.

Möjligheten att välja gäller bara de som införskaffar eldriven personbil och inte för lätt transportfordon. Regeringen har avsatt medel för ekonomiskt stöd till totalt 5000 fordon medan Elbilsupphandlingen har medel till ytterligare 1000 fordon.

Källa: Elbilsupphandlingen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *