Väsby vinner Årets Offentliga Ekonomi 2013

Upplands Väsby kommun och ekonomidirektör Anette Ömossa har vunnit ”Årets Offentliga Ekonomi 2013”. Priset delas ut till den offentliga organisation som avsevärt förbättrat sin ekonomi under förra året.

Motiveringen till Upplands Väsbys nominering lyder: ”Med fokus på medborgare, företag och politikens visioner har ekonomidirektör Anette Ömossa medverkat till att, trots lågkonjunktur, sänka skatten och samtidigt öka kvaliteten för Väsbyborna”.

– Vi är jättestolta över denna uppmärksamhet. Vårt arbete med en sund ekonomi och klok styrning är den viktiga faktor som också skapar handlingsutrymme och möjliggör alla de satsningar som sker i Väsby nu och i framtiden, säger Anette Ömossa, ekonomidirektör, Upplands Väsby kommun.

Överträffat förväntningarna
– Jag är jätteglad och stolt för jag vet att det är ett välförtjänt pris där Anette och våra medarbetare i Upplands Väsby kommun verkligen har gjort ett fantastiskt jobb och bidragit med det lilla extra och därmed också överträffat förväntningarna, säger Björn Eklundh, kommundirektör, Upplands Väsby kommun.

Utmärkelsen ”Årets Offentliga Ekonomi” är ett initiativ av tidningen Offentliga Affärer. Priset delas ut till den offentliga organisation som avsevärt förbättrat sin ekonomi under år 2012. Priset gäller organisationen i sin helhet, men kan också delas ut till en person som på ett signifikativt vis verkat för en positiv utveckling av organisationens ekonomi.
Källa: Upplands Väsby kommun

FAKTA
Upplands Väsby kommun bildades 1952 genom en sammanslagning av tre mindre socknar och har idag över 41 000 invånare. Kommunen, som  har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla sastningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet. Idag sker en stark inflyttning och Upplands Väsby växte 2011 mer än man gjort på 25 år. Upplands Väsby styrs sedan 2006 av en borgerlig majoritet.
Källa: Upplands Väsby kommun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *