Västerås går i täten och ansluter till säker e-post

Tjänsten Mina meddelanden är en digital lösning för att skicka säker e-post från myndigheter. Västerås är en av tre kommuner som går i täten för säkra digitala kanaler.
– Vi räknar med att kunna skicka de första meddelandena digitalt till medborgarna under våren 2014,  säger Peter Mannerhagen, IT-arkitekt i Västerås stad.

Tjänsten Mina meddelanden bidrar till att bygga en enklare, öppnare och effektivare offentlig förvaltning, med hjälp av en modern digital lösning. Beslutet att öppna de säkra digitala brevlådorna för kommuner  fattades av regeringen den 17 oktober. Förutom Västerås har Karlshamn och Trollhättan anslutit sig.
Mina meddelanden är en konkret del i regeringens nya e-förvaltningsstrategi, Med medborgaren i centrum, och ingår i det fleråriga utvecklingsprogram – Digitala steget – som regeringen kommer att sjösätta från och med 2014.
Skatteverket ansvarar för det gemensamma systemet och säkerheten garanteras genom att identifiering måste ske med hjälp av e-legitimation innan e-posten kan nås. En notifiering skickas till det telefonnummer eller e-mailadress som man har uppgivit. Kommersiella leverantörer av säkra e-brevlådor kan ansluta sig till systemet. Systemet är inte obligatoriskt att använda.
KÄLLA: Västerås stad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *