Växande marknad för upphandlingskonsulter

– Det har gått bra, långt över förväntan, vi har fått in bra med jobb, säger Daniel Turås, upphandlingskonsult på Upphandlingsbyrån i Hälsingland AB.
I november 2018 rapporterade OFFENTLIGA AFFÄRER att tre meriterade upphandlare skulle lämna Inköp Gävleborg för att starta eget. Den 9 januari 2019 lättade han och arbetskamraterna Henrik Turesson och Fredrik Dahlström från ”moderskeppet”.
OFFENTLIGA AFFÄRER ringde upp för att höra hur det gått sedan dess. Via högtalartelefon berättar de tre konsulterna att man slutit närmare 15 ramavtal inom både stat, kommun och landsting.
Hittade via hemsidan
– De beställningar som vi fått in förutom på ramavtal har hittat till oss via vår hemsida, vilket är riktigt roligt, säger han.
Henrik Turesson.
Kollegan Henrik Turesson konstaterar att många upphandlingsavdelningar är underbemannade och behöver därför ta in rutinerade upphandlare. Det gör att marknaden för upphandlingskonsulter är stark.
Fredrik Dahlström.
Fredrik Dahlström berättar att man sammanställt sitt första delårsbokslut och kan konstatera att beställarna strömmat till.
– De beställningar som vi fått in förutom på ramavtal har hittat till oss via vår hemsida, vilket är riktigt roligt, säger han.
Hela artikeln läser du i nr 2 / 2019 av OFFENTLIGA AFFÄRER.
Bilden på förstasidan: Daniel Turås. Foto: Upphandlingsbyrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.