Vem vinner Handslaget 2021?

Nu är det klart vilka som nominerats till Handslaget 2021 – priset för årets främsta offentliga upphandling.

Sex organisationer (sju personer) tävlar om att få äntra podiet och ta emot publikens jubel och det fina priset med diplom, blommor och hyllningar. Startfältet är jämnt och består av intressanta och i flera fall nydanande upphandlingar. Prisutdelningen sker vid banketten kvällen den 20/10 (OBS tyvärr fel datum i Nyhetsbrevet).

I Mölndals stad har Jonna Östlind och hennes team av medarbetare drivit ett stort förändringsarbete kopplat till inköp och upphandling. Här ingår införandet av en central inköps- och upphandlingsfunktion, kategoristyrning, dialog med leverantörer och en förändrad beställarorganisation.

Jonna Östlind, Mölndals stad.

Täby kommun tog ett intressant grepp om livsmedelsupphandlingarna och lät en liten grupp seniora Täbybor provsmaka maten, tillsammans med en dietist och en företrädare för Äldreomsorgen. Ett lyckat koncept där Maria Bäfverfeldt höll i taktpinnen.

Maria Bäfverfeldt, Täby kommun.

I Nacka kommun lyckades Marina Förström och andra att bryta prisdumpning och kvalitetsförsämring i en upphandling av frukt- och grönt. En väl genomförd upphandling med fokus på kvalitet, service, flexibilitet, hållbarhet och uppföljning. Ett föredöme i dialogen! Inte undra på att Marina Förström redan rekryterats till Stockholms stad!

Marina Förström, tidigare Täby kommun, numera Stockholms stad.

Gästrike Återvinnare och Michael Kazmierczak hyllas av både chefer, medarbetare och leverantörer för sitt sätt att undersöka marknaden, föra dialog med leverantörerna och genomföra upphandlingen noggrant men ändå flexibelt.

Michael Kazmieczak, Gästrike Återvinnare.

Olle Sanfridsson, tidigare enhetschef i Region Skåne har under hela sitt arbetsliv bidragit med att utveckla den offentliga affären. Han har skapat inköpspolicyer, strategier och rutiner för att utveckla goda affärer. Han har också aktivt jobbat för att utveckla dialogen med leverantörer och andra intressenter. En livsgärning i den goda offentliga affärens tjänst!

Olle Sanfridsson, tidigare Region Skåne.
Richard Bau, Malmö stad.

I Skåneland finns även Richard Bau , upphandlare och Joel Norén, projektledare, båda i Malmö stad. Mitt under pågående pandemi lyckades de genomföra en framgångsrik upphandling av verksamhetssystem för måltider i konkurrenspräglad dialog. Digitala möten fick ersätta fysiska. Konsekvensen av upphandlingsformen blev en bättre affär genom minimering av kostnadsdrivande krav och bättre konkurrens!

Joel Norén, Malmö stad.

Må bästa nominerad vinna!

One thought on “Vem vinner Handslaget 2021?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *