Vendelsögården nominerad till GötaPriset

Projektet ”Hemlagad mat ger kvalitet” på Vendelsögården har nominerats till GötaPriset. Projektet bygger på tanken att laga mat från grunden i alla kök.

– Boende på Vendelsögården får god, näringsrik, hemlagad mat varje dag och kan njuta av dofterna från köket. De kan också påverka menyn, vilket är viktigt för att man ska känna sig delaktig, säger Mia Matthed, verksamhetschef på Vendelsögården.

Äldreboende
De boende får möjlighet att se hur mat lagas från grunden, på deras vis, och får på så sätt ökad livskvalitet. Resultatet av detta har blivit att de boende äter bra och maten blir ett diskussionsämne kring borden eftersom de själva får önska menyn framåt.

Vendelsögården är ett äldreboende beläget i natursköna Vendelsö, Haninge kommun. Det öppnade 1 november 2010 i ljusa fräscha lokaler och har 45 platser för personer med både somatiska sjukdomar och demenssjukdom. Som en extra guldkant på tillvaron har personalen själva tagit initiativ till att även baka på avdelningarna varje dag, för att kunderna ska få färskt kaffebröd till fikastunden. Det ger också en ökad livskvalitet att känna doften av nybakat på eftermiddagarna.

Projektet ”Hemlagad mat ger kvalitet” kommer att presenteras tillsammans med andra nominerade projekt på Kvalitetsmässan den 19-21 november 2013 i Göteborg. Kvalitetsmässan är Europas största konferens och fackmässa om verksamhets- och samhällsutveckling.
Källa: Carema Care

FAKTA
om GötaPriset:

GötaPriset har sedan 1989 delats ut till Sveriges bästa utvecklingsprojekt i offentlig sektor. Förutom äran belönas det vinnande projektet med en prischeck på 150 000 kronor.
Vinnaren av GötaPriset utses av en jury bestående av Bengt Delang, stadsdirektör Göteborgs Stad, Ann-Sofi Lodin, regiondirektör Västra Götalandsregionen, Per-Arne Andersson, direktör Sveriges Kommuner och Landsting, Annika Lundius, vice vd Svenskt Näringsliv, Jerry Karlsson, vd SIQ, Annika Elias, ordförande Ledarna, Lars Bäckström, landshövding Länsstyrelsen i Västra Götaland, Åsa Lindh, generaldirektör Svenska ESF-rådet, och Sven Wiberg, direktör Kvalitetsmässan.
Bakom GötaPriset står Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Sveriges Kommuner och Landsting, Svenskt Näringsliv, Institutet för Kvalitetsutveckling – SIQ, Innovationsrådet, Ledarna, Länsstyrelsen i Västra Götaland och Svenska ESF-rådet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *