Vecka med fokus på upphandling

För att öka kunskap och dialog kring upphandling och inköp arrangerar Västerås stad en upphandlingsvecka under vecka 40 / 2024.

Det sker genom föreläsningar och utbildningar som varvas med möjlighet till dialog och frågor. Upphandlingsveckan riktar sig till företag och leverantörer samt medarbetare, ledning och politiker i Västerås stad.

Ett exempel på en utbildning som genomförs är ”Mindre köp – direktupphandling” där

Västerås stad berättar om hur man arbetar med direktupphandlingar och vad som är bra att tänka på för leverantörer som vill lämna anbud. Föreläsare är Marie Erlandsson Åsberg och Namo Olsen från Västerås stad. Programpunkten passar enligt arrangören särskilt för den som är solo-, mikro – eller småföretagare. Denna programpunkt hålls tisdagen den 1 oktober.

Dagarna är indelade i föreläsningar och information som ska passa olika målgrupper, bland annat företag och leverantörer, medarbetare i Västerås stad samt politik och ledning. Det kommer hållas föreläsningar av flera olika aktörer, heter det på stadens hemsida.

Öppet hus dagligen

Västerås stads näringslivsenhet är medorganisatörer för de delar som riktar sig till företag. Varje dag är det också öppet hus där deltagarna kan ställa frågor till representanter för enheten för strategiska inköp. Det kan gälla upphandling, inköp, e-handel, fakturering, avtal, hållbarhet, med mera.

En programpunkt som snabbt blev fullbokad är ”Göra affärer med Västerås stad” som riktar sig till potentiella och befintliga leverantörer. OFFENTLIGA AFFÄRER tolkar det som att det finns ett stort intresse i näringslivet av att handla med offentlig sektor.

Läs mer om Upphandlingsveckan här.

Bilden på förstasidan: Visit Västerås.