Arbetslivet kan lära av elitidrotten

De tidigare elitidrottarna Markus Johannesson och Johan Fallby är aktuella med boken Jaget före laget. De visar hur lärdomar från elitidrotten kan överföras till arbetslivet, i miljöer som stödjer möjligheten att prestera på topp, hållbart och över tid. 

Självmedvetenhet, förberedelser och utvärdering är avgörande faktorer för att lyckas inom elitidrotten. I ett utmanande arbetsliv med höga krav är det klokt att hämta kunskap från idrottspsykologi och kunskap från förutsättningar inom elitidrotten för att skapa en hållbar utveckling för både individer, team och organisationer.

Jaget före laget tar Markus Johannesson och Johan Fallby det bästa från elitidrotten i arbetslivets kontext, och förklarar hur man med bra relationer och ledarskap lyckas skapa sammanhang för att prestera.  

Boken vänder sig till chefer och ledare på alla nivåer samt till den som vill leda sig själv. Det går också att tillämpa bokens innehåll som tränare eller ledare inom idrotten och i kulturlivet. Principer och erfarenheter från forskning och högpresterande lag eller individer är användbart i alla delar av livet.

Om författarna: 

Markus Johannesson är före detta elitfotbollsspelare med landskamper och 325 allsvenska matcher på meritlistan. Han har varit expertkommentator på SVT i fjorton år och parallellt med det innehaft olika chefsbefattningar inom näringslivet. Senaste åren har fokus legat på att bedriva ledarskapsutbildning och företagsutveckling.

Johan Fallby är före detta professionell bordtennisspelare med landslagsmeriter under Sveriges storhetstid. Han arbetar sedan början av 2000-talet som idrottspsykologisk rådgivare och har skrivit böcker, föreläst och utvecklat organisationer och talanger i både idrott och arbetsliv sedan dess. 

Text och bild har ställts till förfogande för publicering i OFFENTLIGA AFFÄRER och redigerats av oss.