En seriös veteranbilsägare och ramavtalsspecialist

Hon blir glad när hon ser en välvårdad veteranbil, har deltagit i flera damrallyn och är en fena på ramavtal inom kategorin förbrukning, administration och kontor. Caroline Tottie, kategoriansvarig på SKL Kommentus Inköpscentral, är en person med många sidor.

Så fort vägarna har torkat efter vintern och väglaget tillåter, sätter sig Caroline Tottie bakom ratten på sin Ford Fairlane 55 med rock’n’rollmusiken på hög volym. Ända sedan tonåren har hon haft intresse för bilar och rockmusik. På senare år har engagemanget mest fokuserat på 50- och 60-talet både vad gäller bilarna och musiken.

– Jag har alltid tyckt att bilarna är jättesnygga, det syns att det ligger mycket kärlek bakom en välvårdad 60-åring, säger Caroline och fortsätter: Förutom musiken, bilarna och modet är det bästa med att vara bilentusiast också den härliga gemenskapen.
Ett av hennes gladaste minnen är Damrallyt i Västerås för några år sedan. Då tävlade över 300 kvinnor som alla klätt sig för att matcha sina bilar i färg och tidsanda.

– Lagen körde en sträcka på åtta mil med uppdragstävlingar längs vägen. Deltog gjorde alltifrån 18-åringar som just tagit körkort till mormödrar på 86 år. Stämningen var verkligen på topp, berättar Caroline.

Hon och hennes sambo spenderar både tid och pengar på att åka på olika event och bilträffar.

– Andra åker utomlands eller skaffar sommarstuga, vi väljer att lägga våra pengar på bil och bensin, för att vara ute och åka med bilen, lyssna på musik och träffa likasinnade är det vi tycker är allra roligast, säger hon.

Nytta för både kunder och leverantörer

Till vardags hänger Caroline dock femtiotalsklänningarna i garderoben och klär sig istället professionellt för arbetet som kategoriansvarig för förbrukning, administration och kontor hos SKL Kommentus Inköpscentral. Hon är specialist på sina kategoriområden som bland annat inkluderar möbler, kontorsförbrukning och yrkeskläder. I arbetet har hon kontakt med både kunder och leverantörer samt bevakar branscherna och deras utveckling.

Vad är roligast i ditt jobb?

– Att jag gör jag nytta för både kunderna – som får tillgång till bra avtal och för branschen – som får affärsmöjligheter med det offentliga. Det tycker jag känns bra, säger Caroline.

Just det att hon arbetar för båda sidor tycker hon är roligt, men också grunden till den största utmaningen – att göra alla parter nöjda.

– Det är inte alltid lätt att hitta de vägval som gynnar både kunder och leverantörer. Ett typexempel på en dubbelsidig fråga är fraktavgifter. Kunderna vill ha fraktfri leverans men leverantörerna behöver ta ut en avgift och då måste man försöka hitta ett sätt som fungerar för båda parter, förklarar hon. Men det mesta går att lösa och det är ju utmaningarna som gör jobbet spännande!