Enklare att bygga applikationer

Unit4, en ledande global leverantör av molnbaserade affärssystem för tjänsteorganisationer, lanserade nyligen App Studio, en low-code-plattform som gör det enkelt att bygga applikationer och automatisera processer.

Utvecklingen innebär att företag kan utveckla och anpassa sina digitala verktyg med minimal kodning, vilket sparar både tid och pengar. Men hur fungerar App Studio och vilka fördelar finns med programvaran? I denna artikel besvarar Unit4:s teknikchef Claus Jepsen några frågor om lanseringen.  

Claus Jepsen, CTO på Unit4.

Vad är App Studio?

– App Studio är en del av Unit4 Extension Kit och är baserat på Unit4 People Platform. Det är en plattform som erbjuder användare möjligheten att enkelt bygga och anpassa applikationer för att öka produktiviteten och automatisera arbetsuppgifter. Det gör detta genom att erbjuda en low-code-miljö, vilket innebär att användare kan utveckla skräddarsydda lösningar med minimal kodning. App Studio passar bra för organisationer som har behov av att bygga skräddarsydda applikationer snabbt, som uppfyller deras föränderliga krav på skalbarhet, säger Claus Jepsen, CTO på Unit4. 

Vad innebär low-code-teknik?

– Low-code-teknik är en metod för att utveckla applikationer och automatisera processer med hjälp av grafiska användargränssnitt och konfiguration i stället för traditionell kodning. Detta innebär att användare kan skapa och anpassa applikationer genom att dra och släppa element på skärmen snarare än att skriva komplex kod. Low-code-teknik gör det möjligt för icke-tekniska användare att bli mer engagerade i utvecklingsprocessen och bidrar till att minska tiden och kostnaderna för att skapa och underhålla applikationer.

Hur kan App Studio användas?

– Det finns många användningsområden med App Studio, men de viktigaste användningsområdena är att användare enkelt kan skapa skräddarsydda applikationer, automatisera processer och anpassa lösningar till förändrade affärsbehov, allt genom ett användarvänligt drag-och-släpp-gränssnitt och med minimal kodning. 

Vilka är fördelarna med App Studio?

– App Studio erbjuder en rad fördelar för användare. En av dessa är tidsbesparing. Genom att använda low-code-teknik kan användare av App Studio minska den tid det tar att utveckla och implementera nya applikationer och automatiseringar. Genom att minska behovet av tidskrävande kodning kan användare av App Studio spara både tid och pengar, samtidigt som de bygger applikationer snabbt, avslutar Claus Jepsen, CTO på Unit4.