Ny upphandlingschef i Huddinge

Roger Himmelsköld, byter Uppsala universitet för att börja som upphandlingschef i Huddinge kommun.
– Ja, efter sju roliga och intensiva år på universitetet går jag tillbaka till kommun-världen, säger han till OFFENTLIGA AFFÄRER.
Grattis! Hur känns det?
– Tack! Vemodigt och spännande på en och samma gång. Jag och medarbetarna har byggt något väldigt bra tillsammans under sju år, här på universitetet. Det är massor med bra kollegor som jag nu inte får träffa, inte lika ofta i alla fall. Samtidigt känns det väldigt kul att komma till Huddinge och ta sig an de utmaningar som finns där. Jag hoppas kunna infria några av de förväntningar som finns.
Vilka erfarenheter tar du med dig från universitetsvärlden, där du arbetat fram tills nu?
– Jag har ju hunnit med sju år som kommunal upphandlingschef också, men det som är så speciellt med universitetet är ju miljön och att få jobba med forskare som brinner för sitt arbete. Ofta kan man utan några djupare kunskaper se hur resultatet för en specifik forskning kommer att skapa stora möjligheter för gemene man. I mötet med studenterna när man får chansen att gästföreläsa om upphandling.
Du har varit med ett antal år i upphandlingsvärlden nu. Tycker du att förståelsen har ökat i offentlig sektor för att använda upphandling och inköp som strategiska resurser i samhällets tjänst?
– Ja, det tycker jag. Även vi inom skrået har nog ändrat uppfattning. Jag kan bara se till mig själv. Där jag för tio år sedan var orolig för att upphandlarna gjorde för få upphandlingar, är jag idag snarare
orolig för att de gör för många, så att de inte hinner med att följa upp och jobba med hela affären. Med det sagt så återstår givetvis mycket att göra vad gäller förutsättningarna för landets upphandlingsfunktioner att jobba strategiskt. Här behöver vi fortfarande lära av näringslivet.
Till sist, hur tänker du fira jul?
– I stugan vid kusten utanför Öregrund. Tystnaden och naturen därute slår allt!
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.