Prisad för hållbara hus

Tina Lindh, fastighetsutvecklare på Fastighetsbolaget Kungsleden, är en av årets vinnare av Sweden Green Building Awards. Hon fick ta emot priset för sina positiva bidrag till hållbar byggnads- och fastighetsutveckling.
– Certifieringen kommer att bli allt viktigare när företag ska attrahera nya talanger, då är arbetsmiljön en av de viktigaste faktorerna, säger Tina Lindh till Fastighetstidningen.
Sweden Green Building Awards belönar projekt, byggnader och personer som har varit föredömen och drivit på det hållbara byggandet under det gångna året.
Välbefinnande, hållbarhet
Ur juryns motivering till varför Priset för positiva bidrag till hållbar byggnads- och fastighetsutveckling gick till Tina Lindh:

Hon var en av personerna bakom den första registrerade WELL-certifieringen i Sverige och har sedan dess fortsatt arbeta för att öka kunskapen om välbefinnande, hållbarhet och jämställdhet.

Fastighetstidningen påpekar att den första registreringen av WELL-certifieringen skedde när Tina Lindh var anställd på Castellum. Men erfarenheterna och certifieringen har hon tagit med sig till Kungsleden.

Samtliga vinnare
Samtliga vinnare av årets Sweden Green Building Awards:

  • Priset för positiva bidrag till hållbar byggnads- och fastighetsutveckling: Tina Lindh
  • Priset för positiva bidrag till hållbar stadsutveckling: Chris Österlund
  • Årets Miljöbyggnad: Södersjukhuset Byggnad 72.
  • Årets BREEAM-byggnad: Lidl 131 Växjö
  • Årets LEED-byggnad: STUDIO

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *