Prisas för kamp mot penningtvätt

Vinnarna av Anti Money Laundry Award (AMLaward) 2023 har korats. Utmärkelsen gick till Daniel Särnqvist och Pia Bergman på Skatteverket för deras extraordinära insatser i arbetet mot penningtvätt.

Priset delades ut under Penningtvättsdagarna 2023 som hölls 3-4 maj i Stockholm.

I ett regn av konfetti, under onsdagskvällens bankett, tog glädjestrålande pristagare emot diplom, blommor och prischeck.

Priset är instiftat av Tidningen OFFENTLIGA AFFÄRER och vinnarna valdes ut bland sex nominerade av över hundratalet föreslagna.

– Stort grattis till er båda och hjärtligt välkomna tillbaka till Mötesplatsen i 2024 års version, kommenterar Urban Nilsson, vd Hexanova och ansvarig utgivare OFFENTLIGA AFFÄRER, på LinkedIn.

Nytt pris instiftat

Det finns många anledningar att prisa den som gör en viktig insats för samhället. Att motverka penningtvätt är självklart inget undantag, därför har vi på deltagit i instiftandet av ett nytt pris med syfte att uppmärksamma de som gör en extra bra insats i kampen mot penningtvätt.  

Penningtvättsdagarna är den första konferensen i sitt slag i Sverige. Målet är att vara den självklara arenan för de som dagligen berörs av frågor kring penningtvätt och finansiering av våldsbejakande extremism.

Arrangören summerar dagarna på LinkedIn: Vilka dagar det blev! STORT TACK till alla deltagare, talare, partners och utställare som deltagit och bidragit till att dessa dagar blev så bra som överhuvudtaget möjligt! Tack till Åsa Julin som varit en jätteduktig moderator och guidat oss igenom programmet. Och även Björn A Ling som levererade en fantastisk After Conference Dinner tillsammans med Le Crash – en discobetonad musikgrupp som vet hur man underhåller en publik.