Samordnare mot välfärdsbrott i fokus

Både OFFENTLIGA AFFÄRER, utgiven av Hexanova, och Dagens Samhälle, som ges ut av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), har uppmärksammat Christina Kiernan stort.

”Hon tar kampen mot välfärdskriminaliteten” är rubriken på OFFENTLIGA AFFÄRERS profilintervju med Christina Kiernan. OFFENTLIGA AFFÄRER nr 1 är daterad mars 2023 och Dagens Samhälle uppmärksammade SKR-samordnaren i nr 12, med utgivning den 5 april 2023.

Christina Kiernan kommer att medverka på konferensen Penningtvättsdagarna 3-4 maj 2023 i Stockholm. Det sker i ett panelsamtal med rubriken Hotar de finansiella brotten demokratin och minskas därmed tilliten till välfärden?

Medverkande är:
● Moderator; Jonas Trolle, Chef, Center mot våldsbejakande extremism
● Christina Kiernan, Samordnare välfärdsbrottslighet, otillåten påverkan och våldsbejakande extremism, SKR
● Magnus Ranstorp, Forskningsledare, Docent Terrorism, Försvarshögskolan (FHS).

En av Chrsitina Kiernans ingångar i debatten om välfärdskriminalitet är den koppling som alltför många gånger finns mellan anställda i välfärdssektorn och gängkriminella.

”Det behövs en diskussion på nationell nivå om var gränserna ska gå om vi hittar olämpliga kopplingar hos dem vi vill anställa eller – ännu värre – redan har anställt”, säger samordnaren i OFFENTLIGA AFFÄRER nr 1.

I Dagens Samhälle förklarar hon: ”Bara för att du arbetar som socialsekreterare ska du inte behöva acceptera att kallas hora eller vara tvungen att hålla dina barn hemma från förskolan.”

Rättelse
I artikeln i Offentliga Affärer nr 1 sägs att Christina Kiernan ska medverka på Trygg & Säker. Rätt är att hon medverkan på Penningtvättsdagarna 3-4 maj i Stockholm.