SOI blickar bakåt och siktar framåt

”Även om digitala möten går alldeles utmärkt så vill de flesta av oss träffas på riktigt när det är dags för konferens. Och så tror jag nog att det kommer att vara för en överskådlig framtid.”

Så reflekterar vice ordförande Martin Magnusson i det senaste nyhetsbrevet från Sveriges Offentliga Inköpare, SOI.

Martin Magnusson, vice ordf. SOI.

Mot bakgrund av den inställningen är det föga förvånande att SOI samarbetar med Mötesplats Offentliga Affärer 27-28 september 2023 – och tack vare det kan erbjuda SOI-medlemmar rabatt på deltagaravgiften.

Rubriken på Martin Magnussons text är En pigg 44-åring med mycket erfarenhet. Han skriver: ”Nej, rubriken syftar inte på mig själv. Inte på någon annan person heller för den delen. Det jag talar om är så klart vår fina förening som fyller 44 år i år.”

Magnusson tycker att det känns som att det var ”alldeles nyss vi firade 40-årsjubileum i Uppsala och i ärlighetens namn känns det faktiskt inte särskilt länge sedan 30-årsjubileet i Norrköping heller.”

Hoppas bli hundra år

Nästa år fyller SOI 45 år och snart är föreningen halvvägs till 100, reflekterar Magnusson vidare och menar att med tanke på att inköpsfrågorna får alltmer välförtjänt uppmärksamhet och betydelse så skulle han inte bli förvånad om det firas ett 100-årsjubileum någonstans i Sverige 2079.

Men redan nu finns alltså möjlighet att fira och träffas på Mötesplats Offentliga Affärer på Nackastrandsmässan i Stockholm. Magnusson påminner om att den som deltar under två dagar får ”ta del av en heltäckande konferens om offentlig upphandling som täcker ämnen inom hållbarhet, digitalisering, kompetensförsörjning, juridik och praktiska case”.

Exempel på talare

Martin Magnusson ger också exempel på ett antal talare, bland andra Erik Slottner, Civilminister, Inger Ek, Generaldirektör, Upphandlingsmyndigheten, Ulrika Dyrke, Jurist och näringspolitisk expert avseende offentlig upphandling, Almega, Martin Kruse, Ordförande SOI.

Martin Kruse, ordförande, SOI.

SOI:s vice ordförande avslutar: Utöver konferensen erbjuds även en spännande och inspirerande utställning där leverantörer, myndigheter och organisationer visar sina produkter, tjänster och lösningar för att bidra till ännu bättre offentliga verksamheter.

Läs mer på SOI:s webbplats.