Almegas nya vd hyllar tjänstesektorn

”Det här är en perfect match för mig! Jag lockas av att få jobba med både förhandlingsverksamhet och opinionsarbete. Det säger Anna-Karin Hatt, ny vd på Almega tjänsteföretagen i en intervju av Lotta Oom, publicerad på Almegas webbplats.
Den 15 augusti tillträder hon som vd för Almega och förbundsdirektör för Almega Tjänsteförbunden. Anna-Karin har en lång bakgrund inom Centerpartiet och har varit vice vd för en pr-byrå samt vd för ett utbildningsföretag inom hälsa och sjukvård. Senaste uppdraget var som IT- och energiminister i Alliansregeringen.
”Det är i tjänstesektorn som det händer och det är tjänsteföretagen som växer.  Jag brinner för den här typen av företag, och de näringslivsben jag har är ju i tjänsteföretag”, säger Anna-Karin Hatt bland annat.
Näringspolitiskt och opinionsbildande hoppas hon kunna bidra till att Almega blir ännu mer lyssnade på. ”Det är väldigt få utanför Svenskt Näringslivssfären som faktiskt vet hur näringslivet ser ut i dag, att det är tjänstesektorn som har absolut flest anställda och att det är här som de nya jobben kommer”, förklarar den tidigare ministern.
När det gäller arbetsgivardelen och förhandlingar så har hon förhandlat mycket. ”Jag kan förhandlingslogiken och mekanismerna. Jag tycker att det är oerhört kreativt och stimulerande att nå fram till kompromisser. Nu ser jag fram emot att sätta mig in i substansen inför avtalsförhandlingarna”, säger den nya vd:n.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *