Ann-Christin Nykvist till nya myndigheten

Regeringen har utsett Ann-Christin Nykvist till vikarierande generaldirektör för den nya Upphandlingsmyndigheten.
Det meddelas i ett pressmeddelande från regeringskansliet. Att begreppet ”vikarierande” används kan möjligen tyda på att en person är utsedd, men att vederbörande ännu inte kan tillträda. Vanligen brukar begreppet ”tillförordnad” användas. Framtiden får utvisa hur det ligger till.
Ann-Christin Nykvist kommer närmast från Statens tjänstepensionsverk, där hon varit generaldirektör sedan 2007.
– Jag är mycket glad att Ann-Christin tackat ja till den vikarierande tjänsten, hon har lång erfarenhet som myndighetschef och kunskap om de frågor som Upphandlingsmyndigheten kommer arbeta med, säger civilminister Ardalan Shekarabi.
Upphandlingsmyndigheten är en ny myndighet vars övergripande mål är att stödja, förvalta och utveckla den offentliga upphandlingen. Myndigheten ska verka för en rättssäker, effektiv och hållbar offentlig upphandling till nytta för medborgarna och näringslivets utveckling. Ann-Christin Nykvist tillräder tjänsten som vikarierande generaldirektör i samband med att verksamheten startar den 1 september 2015.
Ann-Christin Nykvist har varit generaldirektör för Statens tjänstepensionsverk sedan 2007. Mellan 2002-2006 var hon jordbruksminister och dessförinnan generaldirektför för Konkurrensverket mellan 1999-2002. Ann-Christin har även arbetat som statssekreterare i Kulturdepartementet och Civildepartementet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *