Årets inköpare utsedd på SOI-dagarna

Siw Norström, Mora kommuns Inköpscentral, har utsetts till Årets inköpare vid Sveriges offentliga inköpares (SOI) årskonferens i Umeå.
– Jag blev lika glad som överraskad när de läste upp mitt namn, säger en tagen Siw Norström.

På Mora kommuns webbplats säger hon att inköp och upphandlingar är hennes yrkesliv i ett nötskal.

– Det har varit en härlig resa att ha fått möjligheten att genomföra i princip alla olika typer av upphandlingar. Speciellt livsmedelsupphandlingar åt flera kommuner samtidigt har varit utmanande och spännande. Jag har också uppskattat den respekt som leverantörer har visat mig säger Siw Norström.

SOI utser varje år Årets inköpare. Utmärkelsen går till någon som gjort en utmärkande insats i sin verksamhet eller på annat vis genom sitt engagemang utvecklat den offentliga upphandlingen.

Av juryns motivering framgår att Siw Norström har ”… följt med sin tid och under åren skaffat sig imponerande kunskaper om olika regelverk. Den organisation som har en sådan upphandlare att tillgå är att gratulera.” Juryn fortsätter: ”Den här personen har jobbat i det tysta och inte alltid uppmärksammats för sina insatser, trots att upphandlingsarbetet har sina utmaningar.”

Siw Norström har en mångårig erfarenhet inom området offentlig upphandling. År 1988 började hon som inköpsassistent, alltså 20 år innan LOU, Lagen om offentlig upphandling, infördes. Efter ett antal år tog hon steget till inköpare, vilket är hennes roll, även om titeln är upphandlare. Genom åren har en rad upphandlingar genomförts, alltid med fokus på den goda affären.  

Mora kommuns upphandlingschef, Jussi Halonen, uppger att man är oerhört stolta över att ha en medarbetare ”som genom sin målmedvetenhet, handlingskraft och noggrannhet har fått denna prestigefulla utmärkelse”.

0 thoughts on “Årets inköpare utsedd på SOI-dagarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *