Atea sköter it-leveranser åt Malmö stad

De närmaste två åren, med möjlig förlängning i ytterligare två år, kommer Atea att förbereda, leverera och miljömässigt återvinna Malmö stads alla it-produkter. Avtalet är värt ca 44 MSEK per år.

Malmö stad har i en upphandling valt Atea som partner för försörjning av it-produkter och produktnära tjänster. Avtalet innebär att Atea kommer att ta hand om stadens alla datorer, läsplattor, telefoner, skärmar och andra datortillbehör.

– Vi är stolta att få leverera it-produkter till Malmö stads 20 000 medarbetare. Atea har sedan tidigare, och nu i skarp konkurrens i den nya upphandlingen, visat att vi kan erbjuda staden den bästa lösningen på denna logistikmässigt krävande uppgift, säger Peter Falk, regionchef Atea Sverige.

Produkterna kommer staden att upphandla separat, men de hanteras av Atea som förbereder it-produkterna med exempelvis programvaror och stöldmärkning, transporterar, levererar och tar tillbaka uttjänta produkter för miljömässig återvinning. Atea sköter lagerhållning och staden beställer genom Ateas digitala beställningsportal.

Avtalet börjar gälla i februari. Atea har även tidigare haft ett liknande avtal med Malmö stad.

Källa: Atea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *