BluJay stärker sin position inom transport och logistik

BluJay Solutions erbjuder en SaaS-plattform* som låter kunden själv hantera sina frakter, oberoende av transportslag och över hela världen, i ett nätverk av 50 000 transportföretag och logistikpartners. 

Det framgår av ett pressmeddelande den 2 juni 2020 där budskapet är att BluJay Solutions har stärkt sin position enligt analysföretaget Gartners marknadsrapport ”Magic Quadrant for Transportation Management Systems 2020”. Detta eftersom BlueJay, som levererar mjukvara och tjänster inom transport- och logistikområdet, förflyttat sig ytterligare mot sin företagsvision.
Gartners rapport presenterar aktörer inom affärssystem för transport och logistik i två dimensioner: utförandeförmåga och genomförande av vision.
– Vi är övertygade om att BluJays förbättring i Gartners ”Magic Quadrant” återspeglar dels den interna strategi vi introducerade för ett år sen, dels att vi attraherat flera tongivande ledare inom transportområdet till vårt företag under 2019, säger Andrew Kirkwood, vd på BluJay Solutions.

Sofistikerade lösningar
Enligt Gartner fortsätter marknaden för transport- och logistikhanteringssystem att utvecklas mot mer sofistikerade lösningar, ökad funktionalitet i bredd och djup samt större geografiskt fokus. Ur ett kundperspektiv ökar dock behoven och kraven, samtidigt som systemleverantörerna uppvisar varierande förmåga att möta dessa, till exempel när det gäller stöd för olika transportslag och att effektivt kunna synkronisera hela transport- och logistikkedjan och dess flöden.

Fotnot
*
SaaS (Software as a service) är en typ av molntjänst som tillhandahåller programvara över Internet. Applikationerna tillhandahålls i ”molnet” och kan användas för en rad olika uppgifter för både privatpersoner och organisationer.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.