Bolt lanserar taxitjänst i Malmö och Lund

Den appbaserade taxitjänsten Bolt lanserades i Stockholm och Göteborg förra året. Nu fortsätter man sin expansion till Malmö och Lund.

Det framgår av ett pressmeddelande. Bolt startade 2013 i Tallinn under namnet Taxify av de estniska bröderna Martin och Markus Villig. Företaget har växt rejält och finns idag i fler än 35 länder. Nu lanserar man sin tjänst i Malmö och Lund. Redan från dag ett står förare redo att ta emot körningar i de båda städerna och under de första veckorna är kostnaden för alla resor nedsatta med 50 procent.

– Intresset från förare i sydvästra Skåne är stort. Något som säkert kan beror på att man tycker att vi har schysta villkor. Vi tar ut en lägre avgift än våra konkurrenter gör, och vi har ett bonussystem som belönar förare. Som resenär kan man även välja att dricksa sin förare efter avslutad resa, säger Albin Grkovic, Sverigechef för Bolt.

30 miljoner användare
Idag har Bolt fler än 30 miljoner användare och enligt Albin Grkovic beror det på att man förstått värdet av att vara lokala. Som en europeisk startup som valt att fokusera på marknaderna i Europa har Bolt en bra förståelse för de lokala förutsättningarna för transport och kan lägga kraft på att göra det enklare och snabbare för människor att resa.

– Vi ser fram emot att kunna erbjuda både passagerare och förare ökade valmöjligheter. Med vår erfarenhet från olika marknader lanserar vi en prisvärd och väl beprövad tjänst som är efterfrågad av såväl förare som resenärer i Malmö och Lund, säger Albin Grkovic.

iOS och Android
Bolt-appen är tillgänglig för både iOS och Android. Alla resor är klimatkompenserade, en del i Bolts större miljösatsning som går under namnet “Green Plan”. Längre fram kommer Bolts kunder även ha möjlighet att välja att åka med en elbil via kategorin Bolt Electric. Vill man åka mer prisvärt finns under vissa tider även kategorin Bolt Economy, som ger både förare och resenärer den flexibilitet många önskar.

 

Om Bolt
Bolt är den ledande europeiska mobilitetsplattformen som fokuserar på att göra resor i städer mer överkomliga, praktiska och pålitliga. Bolt har mer än 30 miljoner användare i över 35 länder i Europa och Afrika. Bolt erbjuder taxiresor och mikromobilitetslösningar med elsparkcyklar och elcyklar samt mat- och paketleveranser. Alla resor med Bolt i Europa är 100 procent koldioxidkompenserade som en del av Bolts “Green Plan”, ett långsiktigt åtagande för att minska företagets ekologiska fotavtryck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.