Bolt tar in 100 miljoner euro i investeringsrunda

Bolt, den ledande europeiska transportplattformen, har stängt en investeringsrunda på 100 miljoner euro, motsvarande över en miljard svenska kronor, och fortsätter att skala upp alla sina erbjudanden från taxitransporter till mikromobilitetslösningar och matleveranser i både Europa och Afrika.

Det framgår av ett pressmeddelande. Investeringen kommer från Naya Capital Management, den globala fondförvaltaren som grundades 2012 av Masroor Siddiqui, tidigare partner vid The Children’s Investment Fund. Det innebär att Bolt fram till idag totalt fått in mer än 300 miljoner euro i investerat kapital.

Bolt erbjuder för närvarande sina taxitjänster i mer än 150 städer i Europa och Afrika och elsparkcyklar i ett antal städer, däribland Stockholm. Under de senaste månaderna har Bolt utökat sitt erbjudande inom leveranser och etablerat Bolt Food i tolv länder samt lanserat Business Delivery, en tjänst för att hjälpa leverantörer som behöver en distributionspartner och kunna erbjuda leveranser samma dag.

Samtidigt har man lanserat Bolt Protect framtagen för personer med samhällsviktiga yrken som fortfarande behöver resa till och från jobbet. Bilar som ingår i Bolt Protect har en skyddsbarriär av plast mellan fram- och baksätet för att begränsa luftflödet mellan föraren och den som sitter bak i bilen.

Grönare transporter

– Trots att krisen tillfälligt har förändrat hur vi rör oss, ser vi att de långsiktiga trenderna som driver efterfrågan på mobilitetslösningar fortsatt växer, däribland minskar intresset att äga sin egen personbil och vi ser en övergång mot grönare transporter. Vi är glada över att få stöd från investerare som stöttar vår långsiktiga plan och inte lockas av “slöserihysterin” som blivit vanligt i Silicon Valley. Jag är mer säker än någonsin på att vår effektivitet och vår framgång att anpassa våra erbjudanden lokalt är en fördel i branschen. Vi kommer att fortsätta erbjuda prisvärda resor till miljoner kunder samtidigt som vi kommer att kunna säkra de bästa intäkterna för våra partners i världen post-COVID, säger Markus Villig, VD och medgrundare av Bolt.

– Vi är mycket glada över att få möjlighet att investera i Bolt i detta skede av företagets tillväxtresa. Under Markus ledning har Bolt etablerat sig som en av de mest konkurrenskraftiga och innovativa aktörerna inom mobilitet globalt. Vi tror att Bolt hjälper till att driva en grundläggande förändring i hur konsumenter interagerar med transportinfrastrukturen i sina städer och ser fram emot företagets fortsatta genomförande av sin strategiska vision, säger Masroor Siddiqui, Managing Partner och CIO, Naya Capital Management.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *