”Dags att legalisera cannabis i Sverige”

Sverige har några av de striktaste narkotikalagarna, samtidigt som vi är ett av de länder som har den högsta narkotikarelaterade dödligheten. Det menar Sara Skyttedal (KD), EU-parlamentariker och medlem i Kristdemokraternas partistyrelse.

Sara Skyttedal, EU-parlamentariker (KD).

Hon har varit en stark förespråkare för nolltolerans mot narkotika, men har nu ändrat sig. 
– Den pågående statliga narkotikautredningen borde försöka bringa klarhet i hur en avkriminalisering av narkotikabruk skulle förbättra missbruksvården, strypa intäkterna till de kriminella gängen och rädda liv, framhåller EU-parlamentarikern på DN Debatt.

Kräver färre dödsoffer

Narkotika tar liv, men skulle kunna kräva färre dödsoffer, menar hon. ”Rätt utnyttjade kan preparaten rädda liv. Då behöver vi lägga resurser på att vårda och behandla samt ha en nykter inställning i distinktionen mellan olika substanser, både i lagstiftningen och i samhället i stort. Framför allt måste åsiktskorridoren åtminstone breddas till den grad att politiken inte aktivt hindrar en statlig utredning från att se över vilken narkotikapolitik som skulle rädda flest människoliv”, skriver kristdemokraten.

Hon avslutar:

”Om vi väntar med en omprövning av narkotikapolitiken tills bruket nått en ännu högre nivå så blir det svårare, om inte omöjligt, att konkurrera ut de illegala kanalerna. Därför bör en legalisering ske i närtid.”

Läs hela artikeln:

https://www.dn.se/debatt/det-ar-dags-att-legalisera-cannabis-aven-i-sverige/

3 thoughts on “”Dags att legalisera cannabis i Sverige”

 1. Det är fan på tiden, det är helt ofattbart att alkohol är lagligt och cannabis olagligt. Alkohol är mycket farligare än cannabis.

  1. Japp exakt.

   Samt är depression en akut effekt, det kan motverkas med 18års då och då användning av cannabis. Det sker redan. Självmedicinering runt om i hela världen. Det är både grymt och hänsynslöst att tvinga dessa som självmedicinerar att vara paranoida för böter samt blunda för att livsstilen är väl utbredd.

   Detta bör säljas av systembolaget eller astra zeneca som exempel. Och som på systemet säljer man ej alkohol till miss-brukare men säljer till alla brukare. Rekreativ användning är dock nummer ett när man går upp i löner och klass, där cannabis har en oerhört positiv effekt på den kreativa sidan hos människor.

   Men viktigt är att ingen substans bör användas förrens människor blivit myndiga och mer eller mindre vuxit klart. Det finns nämligen potentiell koppling till en negativ effekt om barn använder cannabis…möjligt att det är just cartellerna som använder det som mis/dis info för att ha kvar denna oreglerad ENORMA monetära mängd för sig själva.

   Detta har varit en solskenshistoria i USA, Kanada och Portugal…dekriminaliseringen av allt, men framförallt cannabis som växer naturligt på jorden av en anledning. Varför straffa folks livsstil eller dem som får gid effekt av cannabis för ätstörningar (den försvinner) god effekt som anti Depp, samt en sista men kanske viktigaste del…den har god effekt på Lust. Lust som leder till familj, som leder till mer och fler som tror på framtiden, har något att kämpa för.

   Det är tyvärr så att Sverige har minskat sin urbefolkning radikalt sedan kriminalisering på 80-90 talet. Släpp förbudet på Cannabis. Det har över hela världen visat sig vara en motor ekonomiskt och motor för mer och fler familjer. Och Sverige är i akut behov av befolkningsökning. Svenskar är med Japan längst ner på barnafödandet. Japan har platsbrist och sätt o vis finns där en anledning.

   I Sverige har man kriminaliserat och jagat konstnärer, artister, skribenter, esport proffs, streamers, influensers…o nu som senast även lätt till att folk knappt söker partners. Ungdomar i en stor undersökning är inte ens intresserade att ta första upplevelsen med en partner o därmed givetvis ännu mindre familjer skapas. Detta leder till en spets…system kollaps. System failure.

   Cannabis är inget mirakel, men I denna del som rat utopia utredningen visade var exakt detta steg det näst sista innan rat utopia ledde till system kollaps och mössen slutade föröka sig, när friheter minskat, självstyre på fritid jagas. Där beprövad hjälp mot suicidalt beteende hjälpt jagas. När cannabis strypts och fult klassificerats som något i stil med kriminalitet så har den stora gruppen just gjort detta..slutat föröka sig.

   Det är såklart inte den enda del som leder till att människor slutar tro på framtiden som en makalöst fantastisk plats som är helt givet att framtiden kommer bli…Bara bättre o bättre.

   Men vad hjälper det om östländer, flera nationer som drar in 100% av all narkotika inklmst och omsätter det i vapentillverkning. Vad hjälper bötes lagar mot cannabis när andra säljer det istället för bra system som systembolaget/läkemedelsjättarna? Dom som skulle garantera ej toxisk cannabis. Hur kan man tro att dessa förbud är något bra när man ser Mexico kartell militär är 100x större än Mexikos statliga militär, nord Korea har utvecklat ett modernt samhälle på försäljning av replikor av fantastiska produkter i usel kvalitet, och farliga framställningsmetoder av alla former av droger som faktiskt skördar liv.

   Vad är förbuden till för? Skydda människor?

   Detta behöver förstås ordentligt att detta är ett klassiskt moment att syssla med skjuta sig i foten metoden. Förbuden har hittills inte bara byggt karteller, det raserat nationer och tagit över kontroll. Flera militärers huvudinkomst från ”axis” länder har varit

   1 droger på den den största oreglerad marknaden på jorden

   2 replikor av kläder, teknik och liknande scaming metoder

   3 har skördat familjers barn, barns föräldrar, mormor har överlevt sina barnbarns bortgång i en extrem mängd bara de senaste åren. Det av skallade spikade/ toxiska blandningar istället för rena kvalitets produkter som läkemedel och system bolaget.

   In med denna absurt stora ekonomi i skatte systemet. Öka turismen året runt. Alltså detta har varit makalöst framgångsrikt i Portugal Kanada och USA där missbruksvården blivit billigare och mindre I antal. Varför? Jo idag ljuger folk om sitt bruk, som ibland blir missbruk som ibland leder till döden (cannabis har dock aldrig lett till döden sett ur ämnet i sigs effekt)…helt i onödan.

   Så vad är förbuden menade att vara till för? Hjälpa och skydda befolkningen i en globalt öppen värld?

   Nej den var till för slutna samhällen som kunde kontrollera utgången lite åtminstonde. Men trots det även innan internationaliseringen drog till sig den grövsta varianten av karteller, maffior o gäng just pågående av denna gigantiska oreglerade Cash industri.

   Detta är absolut en valfråga som är otroligt viktig. Legalisering och fri försäljning för alla 18-20år och uppåt vore en ny systemstart. Detta har vi redan sett i ett av världens mest tekniska länder så som Holland, USA.

   Detta är en garanterad solskenshistoria och given monetära och social framgång som fortfarande är lämnat till den värsta gruppen i vår värld.

   Så påminn era folkvalda om vad nu förbudet är menat att vara till för.

   Folkvalda måste känna att deras mail är fylld av önskan om rätsida i denna fråga för att detta ska ta fart. Missa inte detta Sverige. Det räddar liv och breddar bruttonational produkten rejält. Allt betalar sig självt och människor får agera kring frihet under ansvar så som med dagens alkohol politik.

   Legalisering av alkohol ledde till mindre al Capone gäng, mindre spritförgiftningar då kräkmedel ej finns i hembränt, det var en succé och system bolagets skatter betalar för missbruksvården. Men vem betalar för narkotika vården? Inte gör gängen det, inte gör de länder som skickar förgiftade opioder det. Detta är love love situation där baktanken med förbudet var i en god tanke formad. Den var ur en fin människas önskan om ett bättre liv för alla, och det var precis det förbudet motverkar och idag numera är den största last alla nationer har BNP mässigt som fortfarande inte legalisera och slagit bort fötterna från gängen och fortfarande inte belönat de bästa. Så som systemet och astra zeneca. Goda industrier bör belönas. Folket skyddas mot förgiftade produkter och människor får leva vidare exakt som dom redan gör men med rejält lägre risker och en mega bonus i skatter som tack för hjälpen.

   Hjälp Sverige hjälpa sig själv i denna fråga. Tala med era folkvalda. Gör youtube videos och gå igenom dagens senaste forskning kring Cannabis och förbudens resultat.

   Människor måste kollektivt hjälpa läkemedelsindustrin få opinion. Hjälp varandra, Hjälp Sverige, Hjälp framtiden idag.

 2. Jag hoppas verkligen att det blir lagligt snart.
  jag har själv upplevt hur svensk lagstiftning förstör människors liv.
  som ung jobbade på nya orter varje vecka och nån fredag i månaden rökte jag för att varva ner plus att det minskade ryggsmärtorna.
  Men 1 urinprov räckte blev av med körkortet 12 månader och därmed jobbet, hade då inte råd att bo kvar huset jag köpt och sen ramlade problemen in, och ska då tillägga att provet lämnades 9 dagar efter jag hade rökt.
  så den lagstiftning vi har idag har nog förstört fler liv än vad den har hjälpt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *