”Dags att legalisera cannabis i Sverige”

Sverige har några av de striktaste narkotikalagarna, samtidigt som vi är ett av de länder som har den högsta narkotikarelaterade dödligheten. Det menar Sara Skyttedal (KD), EU-parlamentariker och medlem i Kristdemokraternas partistyrelse.

Sara Skyttedal, EU-parlamentariker (KD).

Hon har varit en stark förespråkare för nolltolerans mot narkotika, men har nu ändrat sig. 
– Den pågående statliga narkotikautredningen borde försöka bringa klarhet i hur en avkriminalisering av narkotikabruk skulle förbättra missbruksvården, strypa intäkterna till de kriminella gängen och rädda liv, framhåller EU-parlamentarikern på DN Debatt.

Kräver färre dödsoffer

Narkotika tar liv, men skulle kunna kräva färre dödsoffer, menar hon. ”Rätt utnyttjade kan preparaten rädda liv. Då behöver vi lägga resurser på att vårda och behandla samt ha en nykter inställning i distinktionen mellan olika substanser, både i lagstiftningen och i samhället i stort. Framför allt måste åsiktskorridoren åtminstone breddas till den grad att politiken inte aktivt hindrar en statlig utredning från att se över vilken narkotikapolitik som skulle rädda flest människoliv”, skriver kristdemokraten.

Hon avslutar:

”Om vi väntar med en omprövning av narkotikapolitiken tills bruket nått en ännu högre nivå så blir det svårare, om inte omöjligt, att konkurrera ut de illegala kanalerna. Därför bör en legalisering ske i närtid.”

Läs hela artikeln:

https://www.dn.se/debatt/det-ar-dags-att-legalisera-cannabis-aven-i-sverige/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *