E-förvaltningsdagar åter på Nackastrand

Planeringen för E-förvaltningsdagarna 2020 är i full gång. Den 21-22 oktober är de populära seminariedagarna tillbaka på Nackastrand-mässan – på mångas begäran!

Arrangören konstaterar: Här finns en intim och kreativ miljö och många har hört av sig och velat att vi flyttar tillbaks. Nu är tiden inne!

Förra året firade E-förvaltningsdagarna tioårsjubileium. Urban Nilsson, vd, Hexanova och ansvarig utgivare på OFFENTLIGA AFFÄRER, framhöll då:
– Vi samlas för tionde året i rad, låt oss konstatera att inte så mycket är nytt under solen. Mycket finns kvar att göra och många viktiga beslut är kvar att fatta, vissa kommer att landa snett, men de allra flesta kommer att landa rätt.

Medborgarnytta
Lars-Göran Fröjd, en av initiativtagarna till eFörvaltningsdagarna, förklarar en av hemligheterna bakom succén:
– Vi har fokuserat på medborgarnyttan samt kunnat arbeta med programråd som visat mod och engagemang. Så förklarar.

L-G, som han oftast kallas, har varit med från starten 2009 då temat var Tillsammans bygger vi framtidens digitala samhälle redan idag. Litet av temat återkom 2019 då rubriken var Tillsammans mot världens främsta förvaltning.

Välfärdsdagar parallellt
E-förvaltningsdagarna 2020 hålls onsdag-torsdag 21–22 oktober. Samtidigt lanseras parallellkonferensen Välfärdsdagarna med fokus på e-hälsa som ju är en naturlig och kompletterande del av digitaliseringen av det offentliga.

EU-kommissionen
Inför e Förvaltningsdagarna 2020 har arrangören varit i kontakt med förra årets talare Åsa Barton, Policy Officer på Europeiska Kommissionen, DG Connect, eGovernment & Trust. Hon uttrycker att det finns ett intresse från Kommissionen att åter göra ett framträdande under eFörvaltningsdagarna. – Vi ser naturligtvis att en röst från digitaliserings-Europa är ett välkommet inslag i årets program, framhåller arrangören

eDiamond Award
På eFörvaltningsdagarna 2020 utses den organisation som under året bäst erbjudit medborgare, företag och den egna organisationen nya möjligheter genom att etablera samhällsnyttiga e-tjänster. ”Vi vill med detta pris belöna myndigheter, landsting och kommuner som skapat nytta för framtidens eMedborgare”, framhålls det.

Priset är instiftat av OFFENTLIGA AFFÄRER och målsättningen är att bidra till att Sverige blir ett föregångsland inom området e-förvaltning och digitalisering; lokalt, regionalt, nationellt och globalt. Vilken organisation erhåller Sveriges e-förvaltningspris, eDiamond Award 2020?​ Lämna ditt förslag via länken här.

Halmstad vinnare 2019
Förra årets vinnare blev Halmstad Kommun där man byggt digitaliserade lägenheter för äldre. Alla lägenheter som byggs utrustas med ledbelysningar på väggar, digitala tittögon, spisvakt och automatiska brandlarm e.tc. Syftet med lägenheterna är att öka trygghet och skapa bättre förutsättningar för äldre att kunna klara sig själv och bo kvar längre i sitt hem. Digitaliseringen frigöra behovet av personal vilket gör att man kan lägga mer tid på kärnverksamhet och på alla de som behöver hjälp allra mest.

Om Nacka strand
De vackra tegelhusen i Nacka Strand byggdes i början av 1900-talet för att inhysa en bilfabrik. När husen hundra år senare byggdes om till mässlokaler bibehölls industrikaraktären. Traverserna fick vara kvar i det höga taket och originalfönstren renoverades. Tegelgolven kompletterades med genuina marmorgolv. Byggnaderna har fått behålla sin smått råa industriatmosfär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *