eDiamond Award 2014 – De nominerade är…

Vi är stolta att för femte året i rad få dela ut priset eDiamond Award. Utmärkelsen går till den organisation som under året utvecklat tjänster som underlättat kontakten för Sveriges medborgare och företagare med fokus på nytta i sparad tid eller pengar.
Någon av sex utvalda organisationer har chansen att få ta emot detta ärofyllda pris under eFörvaltningsdagarnas festkväll den 8 oktober på Hamburger Börs i Stockholm.
De nominerade är…
Lidköpings_kommun
Nominerad för: Över 70 e-tjänster inom loppet av några få månader
På bara några få månader har Lidköpings kommun publicerat över 70 e-tjänster för att öka servicen till medborgarna och minska administrationen i kommunen. Arbetet resulterar i effektivitetsvinster, kvalitetsvinster och miljövinster och har dessutom blivit en katalysator för andra i organisationen.
Riksarkivet logo
Nominerad för: En e-arkivlösning som resultat av projektet eARD
Projektet eARD har resulterat i en långsiktig lösning på infrastrukturen för hantering av elektroniska arkiv. Sveriges offentliga myndigheter kan nu kommunicera mellan arkiv och verksamhetssystem med en standardiserad lösning. Genom tjänsten sparar såväl leverantörer som kommer, landsting och myndigheter stora pengar. Resultatet har uppmärksammats internationellt och många andra länder är intresserade av att gå samma väg.
forsakringskassans_logotyp
Nominerad för: E-tjänsten Personligt webbmöte
Försäkringskassan har bemött kundernas önskemål och skapat en helt ny e-tjänst där kunden kan chatta live med en handläggare. Denna tjänst förenklar medborgarens kontakt med myndigheten och effektiviserar arbetet då ärendena nu bara behöver tas omhand en gång. Numera kan kunden få besked inom 14 minuter istället för som tidigare, 15 dagar. Hittills har undersökningar visat en kundnöjdhet på 90%.
uppsala_kommun
Nominerad för: Den kombinerade tjänsten Serveringstillstånd
13 olika blanketter har byggts ihop till en webblösning som ger företagare möjligheten att sköta alla sina ärenden hos tillståndsenheten på en och samma sajt. Istället för att räkna e-tjänster i antal har man paketerat ihop alla tjänster. Uppsala kommun har sett ett behov hos sina användare som man bemött genom att skapa en lösning som underlättar för såväl medborgaren som kommunen.
lomma_kommun
Nominerad för: E-tjänsten Mina Engagemang
Utan att låta sig hejdas av utmaningar har Lomma kommun arbetat målmedvetet för att ge medborgarna i kommunen ökad tillgänglighet, förbättrad service och samtidigt göra stora ekonomiska besparingar. I tjänsten Mina Engagemang tänker man användarupplevelse och erbjuder en enda inloggning och en gemensam översikt för varje medborgares alla kommunengagemang.
tomelilla
Nominerad för: Processplattformen som kommunicerar med Mina Meddelanden
Genom att utgå från devisen ”Gör det svåra enklare” har Tomelilla kommun skapat en processorienterad tjänst för ansökan om alkoholtillstånd. Tjänsten samlar alla handlingar på ett ställe – brevlådan i Mina Meddelanden. Handläggningstiderna kortas och de inbyggda återkopplingarna till sökande ger ett effektivare flöde.
 
eDiamond Award kommer att delas ut av förra årets pristagare, Trollhättans stad. Vem som vinner priset vet vi först onsdagen den 8 oktober!
Missa inte prisutdelningen och möjligheten att få träffa de nominerade!
Du har fortfarande möjlighet att anmäla dig till eFörvaltningsdagarna den 8-9 oktober på Nacka Strandsmässan och festkvällen. Välkommen att anmäla dig, du också! Klicka här för anmälan
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *