Equinix i nytt globalt samarbete med Alibaba 

API-integration med ECX Fabric ger strömlinjeformad tillgänglighet till Alibaba Cloud över hela världen.
Det meddelas i ett pressmeddelande.
Equinix, det globala datacenter-leverantören, meddelar att man kommer att utvidga åtkomsten till Alibaba Cloud som är den tekniska ryggraden i Alibaba Group, via Platform Equinix. Denna utvidgning, tillsammans med sin API-integration med Equinix Cloud Exchange Fabric (ECX Fabric), kommer att hjälpa företag runt om i världen att enkelt och säkert ansluta till Alibaba Cloud på plattformen Equinix.
– Vi är glada över att fördjupa vårt samarbete med Alibaba Cloud i nya storstadsområden runt om i världen. I dagens digitala ekonomi har leverans av cloud computing blivit högsta prioritet hos företag. Därför är direkt tillgång till leverantörer av molntjänster, som Alibaba Cloud, via höga hastigheter och med låg latens en konkurrensfördel hos företag som insett fördelarna med molnet. Med denna utökade räckvidd kommer vi att fortsätta vårt samarbete med Alibaba Cloud och samtidigt stödja fler företag över hela världen som vill påskynda sin digitala resa, säger Royce Thomas, Senior Vice President, Global Account Management, Equinix.
 
Stora i Asien
Alibaba Cloud är den tredje största globala leverantören av Infrastructure-as-a-Service (IaaS) och enligt Gartner den största i Asien-Stillahavsområdet. Med partnerskapet får Alibaba Cloud säker och direkt tillgång till ett robust, sammankopplat ekosystem med mer än 9 700 kunder, inklusive 1 800 nätverksleverantörer och över 2 900 leverantörer av moln och IT över hela världen för att förbättra prestandan, minska latensen och öka tillförlitligheten för kunder.
– Equinix globala plattform och ständigt växande fotavtryck har gjort det enkelt för Alibaba Cloud att växa till nya marknader och erbjuda våra kunder tillgång till ett rikt ekosystem av molntjänstleverantörer via plattformen Equinix och Equinix Cloud Exchange Fabric. Detta värdefulla och växande samarbete gör det möjligt för oss för att leverera ytterligare flexibilitet och säkerhet, samtidigt som våra tjänster kommer ett steg närmare företag utan att äventyra hastighet eller prestanda, säger Shunmin Zhu, Principal Engineer of Infrastructural Products, Alibaba Cloud Intelligence.
 
50 miljarder dollar
Som en viktig möjliggörare för digital transformation har molntjänster kraftigt anammats av multinationella företag när de försöker modernisera och mobilisera sina IT-system. Enligt Gartner förväntas IaaS-marknaden vara värd 50 miljarder amerikanska dollar 2020 globalt och den beräknas växa med 24 procent år över år från 2018 till 2022. För att uppfylla förväntningarna på digital transformation är det avgörande för företag att se till att de kan säkert och sömlöst få åtkomst till flera molntjänstleverantörer (CSP), till exempel Alibaba Cloud.
Med tanke på den ökande efterfrågan på marknaden har Alibaba Cloud också integrerat sitt API med ECX Fabric för att effektivisera processen för företag för att underlätta privata och direkta förbindelser till Alibaba Cloud. Genom en enda portal kan kunder skapa och hantera privata anslutningar till Alibaba Cloud på begäran på bara några minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *