Fördomsfritt – ett Lidingö för alla

Lidingö stad sätter ljuset på funktionsnedsättning med en mässa i två dagar i Lidingö stadshus. Möt utställare, få svar på frågor, testa hjälpmedel och sticka hål på dina fördomar. 

Den 16-17 maj arrangerar Lidingö stad ”Fördomsfritt 2013 — ett Lidingö för alla”, en mässa med fokus på ett tillgängligt arbetsliv och delaktighet i samhället för människor med funktionsnedsättning.

Paneldebatt
Tips och idéer om hur man anställer och stödjer personer med funktionsnedsättning. Dessutom kommer både Tomas Fogdö och Jonas Helgesson för att inspirera och väcka tankar med sina seminarier.

På torsdagen leder Soledad Piñero Misa en paneldebatt om hur vi kan arbeta bättre för ett mer tillgängligt arbetsliv. Deltar gör representanter från näringslivet och berörda myndigheter som tillsammans med engagerade arbetsgivare på Lidingö och funktionsnedsatta arbetstagare kommer ge sin syn på saken. 

Jessica Nyberg, ordförande i äldre- och handikappnämnden, är en av dem som kommer delta i panelen. För henne är det viktigt att fler människor med funktionsnedsättning får möjlighet till arbete eller praktikplats.

– Det ger individer livskvalitet, självbestämmande och delaktighet i samhället. Vi behöver alla hjälpas åt för att skapa ett arbetsliv där alla behövs – och får arbeta 100 procent av sin egen förmåga, säger Jessica Nyberg.

Fredagen den 17 maj är inriktad på kultur- och fritidsverksamhet och involverar lokala musik-och fritidsföreningar som arbetar med personer med funktionsnedsättning. Det blir professionell rullstolsdans, filmvisning, personliga berättelser och skådespel när Östra teatern ger föreställningen ”Autist javisst!”. 

Fördomsfritt-dagarna avslutas med den lokala uttagningen till Melodifestivalen för personer med funktionsnedsättning, då vi tänker lyfta taket på Elverket!
Källa: Lidingö stad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *