Företagare inspirerar framtidens entreprenörer

Ambassadörer för kvinnors företagande möter elever, studenter och blivande företagare i hela landet. Under Ambassadörsveckan lyfter Tillväxtverket fram flera aktiviteter runt om i landet. Passa på att följa en ambassadör på uppdrag! Vad händer i länen?

Sedan 2008 delar företagarna med sig av sina erfarenheter, genom att möta skolelever och kvinnor som funderar på att starta företag. Under Ambassadörsveckan 4-8 november pågår flera aktiviteter i landet:

I Umeå gör elever från Thorén Business School ett studiebesök på Leia Företagshotell hos ambassadörerna Lena Lundqvist och Ingrid Lindelöw Berntsson.

På Handelshögskolan i Göteborg hålls seminariet ”Framtidens framgångsrika företagare” där Ulla-Lisa Thordén och Malin Hammar möter studenter och berättar om sina erfarenheter som företagare. I Kalmar har ambassadörerna bjudit in elever som får utbildning av organisationen Ung Företagsamhet till en träff på ICA Maxi Stormarknad, som drivs av Catharina Grundström.

Läs mer om vad som händer i regioner och län under Ambassadörsveckan på tillvaxtverket.se/ambassadorsveckan

Om ambassadörer för kvinnors företagande
800 ambassadörer runt om i landet delar med sig av sina erfarenheter som företagare.

På webbplatsen ambassadorer.se kan skolor, ideella organisationer, nätverk med flera kostnadsfritt boka en föreläsning med en företagare. Kvinnor som funderar på att starta företag kan boka ett personligt möte med en ambassadör för kvinnors företagande. Ambassadörer för kvinnors företagande är en del av regeringsuppdraget Främja kvinnors företagande.

Tillväxtverket underlättar förnyelse i företag och regioner, och gör det enklare för företag. Tillväxtverket är en nationell myndighet. En av myndighetens insatser är programmet Främja kvinnors företagande som ska bidra till att skapa tillväxt och förnyelse i svenskt näringsliv genom att fler företag drivs och utvecklas av kvinnor.

Läs mer på tillvaxtverket.se/kvinnorsforetagande

Följ programmet på twitter.com/#kvinnftg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *