”Förläng stödet till skolors upprustning”

Det finns fort stora brister i skolornas fysiska arbetsmiljö, bland annat när det gäller luftkvalitet och ventilation.
Det påpekar fyra debattörer i Aftonbladet (2018-08-20) med anledning av att många barn i dagarna börjar skolan. ”Många är förväntansfulla och glada inför höstens arbete, andra vet att de snart kommer att dras med kliande ögon, luftvägsproblem och huvudvärk på grund av skolans inomhusmiljö.”
Debattörerna påminner om att många skolor tyvärr är långt ifrån att uppfylla de krav som ställs vid nybyggnation. Lokalerna kan vara gamla och illa underhållna, skriver de och hänvisar till Arbetsmiljöverkets tillsynsrapport från 2017.
Sveriges största arbetsplats
Skolan är Sveriges största arbetsplats och barnen har skolplikt, skriver debattörerna: ”För att fler barn ska må bra i skolan och nå sin fulla potential vill vi att det statliga stödet för upprustning av skollokaler förlängs. Informationen om stödet bör förbättras, ansökan förenklas och krav på medfinansiering från kommunerna minska”, avslutar Maritha Sedvallson, ordförande, Astma- och Allergiförbundet, Jesper Persson, vice ordförande, Unga Allergiker, Jakob Amnér, ordförande, Sveriges elevråd – SVEA, och Lina Hultqvist, ordförande, Sveriges Elevkårer.

0 thoughts on “”Förläng stödet till skolors upprustning”

  1. Låter jättebra! Kan ni även påverka möjligheten till att förlänga ansökningstiden om pengar för att upprusta utomhusmiljön är det ännu bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.