Framtidens kvinnliga ledare utsedda

Natali Engstam Phalén, 34, generalsekreterare, Institutet Mot Mutor (IMM), finns med på listan över Framtidens kvinnliga ledare 2020. Årets topplacering kneps av Nina Åxman, 35, VP Global Operations, Sandvik Rock Tools.

Det blev klart den 12 maj 2020. Natali Engstam Phalén har deltagit på flera av OFFENTLIGA AFFÄRERS och Hexanovas arrangemang där hon med stort engagemang bidrar till att öka kunskapen om korruption och hur den bekämpas.

– Jag är glad och hedrad över att inkluderas på listan över Framtidens kvinnliga ledare av Ledarna, Sveriges Chefsorganisation, säger Natali Engstam Phalén på LinkedIn. Hon fortsätter:

Vår tids hållbarhetsfråga
– Särskilt glad är jag eftersom jag ser utnämningen som en bekräftelse på att antikorruption får allt större fokus i samhället. Jag är stolt att leda Institutet mot mutor, IMM:s verksamhet och öka kunskapen om varför antikorruption är vår tids viktigaste hållbarhetsfråga.

Natali är övertygad om att även med en ökad medvetenhet om vikten av att arbeta mot korruption finns det mycket kvar att göra. Hon ser därför fram emot att fortsätta driva agendan framåt på detta område.

Natali Engstam Phalén finns på sjätteplats på listan Framtidens kvinnliga ledare 2020.

Nina Åxman. Foto: Sandvik.

Juryns vinnar-motivering
Vinnaren Nina Åxman knep förstaplatsen med följande motivering:
”Patos, genuin, autentisk… Listan över ledarskapets viktigaste adjektiv tar aldrig slut, när Nina Åxman ska beskrivas. Tydligt är att hon skapar tillit hos sina medarbetare och får med sig alla på förändringsresan. Det är en bra egenskap när hon ska leda 1 300 medarbetare utspridda i nio länder och i sex fabriker och det placerar henne som nummer 1 bland Framtidens kvinnliga ledare 2020.”

Läs hela listan här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *