Hållbar ordförande­klubba

Så här ska en modern ordförandeklubba se ut, om man frågar Styrelseakademien och Stiftelsen Svensk Industridesign. De har nyligen utsett vinnaren i en designtävling som pågått sedan i våras.

Tävlingsuppgiften var att skapa en tidsenlig ordförandeklubba som uppfyller kriterierna för hållbar design.

Juryns motivering löd: Klubbans runda form symboliserar beslut som resultatet av en process i en värld där globaliseringen nästan alltid är närvarande, och markerar ordförandens nya roll i dagens och morgondagens värld. Materialet är återvinningsbart och förenat genom olika sammanfogade skikt. Skålen förankrar beslutskonfirmeraren – klubban – och  helheten gläder såväl ögat som handen.

Det vinnande bidraget lämnades in av Jonas Hansson, formgivare med förkärlek till trä som arbetsmaterial. Olika träslags egenskaper och naturliga och geometriska mönster inspirerar till nya produkter och former, enligt Jonas Hansson.

Det var alltså StyrelseAkademien och Stiftelsen Svensk Industridesign som under våren 2011 utlyste en tävling för att få fram innovativa förslag till en ny modern ordförandeklubba. Klubban går att köpa för 975 kronor här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *