Hållbara möten med ny standard

Allt fler inom konferens- och evenemangsindustrin erbjuder så kallade hållbara möten, det vill säga arrangerade med tanke på miljö, social- och ekonomisk utveckling. Nu arbetar Swedish Standards Institute med en standard på området.

Varför behövs det en standard för hållbara event?

– Det behövs en standard som stöd för företag och organisationer som arrangerar allt från mindre möten till stora evenemang som till exempel OS. Evenemang av olika slag har stor inverkan både på miljö och människor och det kan ibland glömmas bort eftersom det räknas som en ”engångsföreteelse”. Så även ett företag som annars har bra koll på sitt hållbarhetsarbete kan missa vilken klimatpåverkan till exempel en konferensresa för hela företaget har, säger Erica Messing, Swedish Standards Institute.

Kan en hållbarhetspolicy löna sig ekonomiskt?

– Både konsumenter och medarbetare ställer allt tydligare krav på att organisationer och företag agerar ansvarsfullt. Därför är ett gediget och långsiktigt hållbarhetsarbete en lönsam investering. Det kan dessutom löna sig ekonomiskt att förbruka mindre el och återanvända material.

När ska standarden vara klar?

– Den nya standarden för hållbara evenemang, ISO 20121, ska bli klar till OS i London i juli i år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *