Han är Årets Inköpare 2020

Marcus Bäckström, upphandlingsstrateg i Simrishamns kommun, har av föreningen Sveriges Offentliga Inköpare (SOI) utsetts till Årets Inköpare 2020.

– Kul, oväntat och överraskande, tycker Magnus Bäckström i en kommentar.

Han tilldelas utmärkelsen ”för att han genom sitt engagemang och sin generositet bidrar till att dela kunskap och öka intresset för offentliga inköp i Sverige”, heter det i SOI:s motivering, enligt ett pressmeddelande.

Och vidare: ”Genom sina analyser och erfarenheter visar han på hur verkligheten ser ut för en offentlig inköpare, med särskilt fokus på en mindre organisation och dess utmaningar. Genom sin upphandlingsblogg har Marcus sedan 2014 blivit en viktig röst i upphandlingssverige, där han ger alla bloggläsare en tydlig bild över vad upphandlaryrket innebär samtidigt som han ökar förståelsen för offentlig upphandling hos leverantörer och det lokala näringslivet i Simrishamn. Marcus Bäckström är därför en välförtjänt mottagare av utmärkelsen Årets inköpare 2020.”

Stimulera och belöna
Årets inköpare utses för att stimulera och belöna upphandlare/inköpare, i första hand medlemmar i SOI, som under året gjort en uppmärksammad insats inom sitt arbete eller på annat sätt genom sitt engagemang utvecklat den offentliga upphandlingen. Utmärkelsen har delats ut sedan 1995.

SOI är medlemsorganisationen för offentliga inköpare i Sverige. SOI utvecklar den offentliga affären genom kunskap, påverkan och kompetensutveckling.

Marcus Bäckström bloggar om upphandlingsfrågor. Läs han blogg här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.