Hedersomnämnande till inköpschef

Henrik Karlsson, inköpschef i Helsingborgs Stad, har fått ett hedersomnämnande för sitt ”oförtrutna arbete med att utveckla och använda miljökriterier vid offentlig upphandling”. 
Det skedde vid prisutdelningen av South Sweden Cleantech Award. Henrik Karlsson fick ta emot ett diplom under arrangemanget Kreativa Skåne.
– Det är hedrande att få omnämnandet men man ska komma ihåg att vi är många som jobbar med frågan i Helsingborgs stad. Vi har också bra stöd för att driva en offensiv linje i arbetet med upphandlingar, säger Henrik Karlsson i ett pressmeddelande.
I motiveringen stod bland annat: ”Henrik Karlsson visar på mod, envishet och handlingskraft och tvekar inte att testa nya grepp för att ställa miljökrav i offentlig upphandling även om det innebär merarbete eller avbrutna upphandlingar.” Inköps- och upphandlingsenheten i Helsingborgs stad är processägare för inköps- och upphandlingsprocessen och har, vid sidan av att göra flertalet av stadens upphandlingar, ansvar för att effektivisera hela inköps- och upphandlingsprocessen i Helsingborg. Miljökrav i upphandling och avtal ingår i uppdraget. Under 2013 och 2014 har enheten och stadens miljöförvaltning jobbat för att få till ett nytt arbetssätt kring miljökrav i upphandling och avtal. Under 2015 utökar staden med ytterligare en tjänst på området.
– Vi vill gå från ord till handling och fokusera på effekten av kraven i upphandlingarna. Vi gör det genom att på ett strukturerat sätt arbeta med avtalsuppföljning och då också premiera leverantörer som gör vad de lovar, avslutar Henrik Karlsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *