Helsingborg Årets Tillväxtkommun

Antalet nya företag i Helsingborg ökar mest bland Sveriges större kommuner. Det är en av anledningarna till att staden nu får utmärkelsen Årets Tillväxtkommun 2016.
Attraktiva boendemiljöer, stadsförnyelseprojekt och ett gynnsamt företagsklimat pekas ut som framgångsfaktorer. Enligt Arena för Tillväxt, som delar ut priset Årets Tillväxtkommun, driver staden utvecklingen framåt genom digitalisering, nytänkande och innovationer.
– Vi är mycket stolta över utmärkelsen. Den är ett kvitto på att staden utvecklas och att många människor i Helsingborg gör bra saker. Men vi är inte nöjda. Helsingborgs potential är ännu större, så vi fortsätter att jobba för tillväxt, fler nya jobb och därmed möjligheter för alla helsingborgare, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Danielsson (M).
Sedan 1998 har Arena för Tillväxt utsett Årets Tillväxtkommun tillsammans med konsultföretaget Sweco. Utmärkelsen sätter ljuset på kommuner som skapar förutsättningar för tillväxt med fokus på politiskt ledarskap, samarbetsförmåga, kommunalt utvecklingsarbete och nytänkande. I år (2016) delas priset ut under KOMMEK-mässans invigning i Malmö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.