Helsingborgs lasarett byggs om

Helsingborgs sjukhus ska byggas om och Peab har tagit hem avtalet. Beställare är Region Skåne och kontraktet är värt 233 miljoner kronor.
Byggstart sker i december och projektet ska vara klart vid årsskiftet 2017/2018. Region Skåne meddelar på sin webbplats att målet i Helsingborg är att skapa ”Sveriges mest moderna akutsjukhus”. Utrymmesbrist och mörka, trånga lokaler ska bort. Lokalerna ska bli flexibla så att verksamheten har möjlighet att växa och växla över tid, heter det.
Hela sjukhusområdet görs om och moderniseras, ett stort projekt som kommer att pågå under minst åtta år. Till de många förbättringarna hör en ny byggnad och modernisering av den nuvarande huvudbyggnaden. Dessutom byggs parkeringshuset ut ”så att alla får plats”.
Ombyggnaden kommer också att ge ljusa inbjudande lokaler, ny vårdavdelning med enkelrum åt alla inlagda patienter, en toppmodern neonatalavdelning och en operationsavdelning som uppfyller den avancerade vårdens alla krav, lovar man.
Helsingborgs lasarett är ett av Region Skånes fyra specialiserade akutsjukhus. Hit kommer patienter som är i behov av specialiserad akutsjukvård och vissa planerade operationer från hela nordvästra Skåne. Lasarettet ansvarar även för delar av närsjukvården.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *