”Högskattepolitiken fortsätter”

– Även om expeditionsministären har undvikit de mest politiskt känsliga frågorna så fortsätter högskattepolitiken. Det hävdar Skattebetalarnas vd Christian Ekström, apropå att finansminister Magdalena Andersson (S) presenterat övergångsregeringens budget i riksdagen. 
Christian Ekström hävdar att 60 procent av svenska folket vill ha sänkta, inte höjda, skatter.
Enligt debattören har Stefan Löfvens regering höjt skatterna med 66 miljarder kronor under den förra mandatperioden. ”Få skulle hävda att det har resulterat i en bättre offentligt finansierad välfärd, tvärtom”, konstaterar Ekström och exemplifierar:
”30 procent klarar inte gymnasiet. Vårdköerna har vuxit i alla landsting i landet och vi har lägre polistäthet än någonsin. Trots en stark konjunktur är Sveriges BNP-tillväxt per capita bland de sämsta i hela Europa. Detta är bara några i en lång rad exempel som visar att Sverige – i flera viktiga avseenden – är på väg i fel riktning.”
 
”Djupt olyckligt”
– Läget är djupt olyckligt. Visserligen har partierna äntligen kommit överens om att sänka skatten för pensionärerna, ett viktigt steg mot att helt avskaffa skatteskillnaden 2020. Men det är också allt, menar vd:n i Skattebetalarnas Förening som är det formella namnet på organisationen.
Synpunkterna framförs i en debattartikel i Dagens Industri 2018-11-15.
https://www.di.se/debatt/med-budgeten-fortsatter-hogskattepolitiken/
Fakta om föreningen
Skattebetalarnas förening är en svensk allmännyttig ideell förening som verkar för lägre skatter och god hushållning med allmänna medel. Föreningen grundades 1921. Den utger medlemstidningen Sunt Förnuft.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *