Ineffektiva möten för miljarder

Vi lägger fyra veckor per person och år på ineffektiva möten utan syfte och mål, så kallade slösmöten. Det visar en undersökning från organisationen Svenska Möten.

Dessa möten kostar företagen 170 miljarder kronor enbart i lönekostnader och utgör en frustration hos många anställda som upplever att de slösar bort dyrbar tid. I stället för att sitta av dessa dåliga möten skulle företagen lika gärna kunna ge sina anställda betald julledigt från söndagen den 3 december och året ut, hävdar Svenska Möten.
Skapa bra möten
– Det finns ganska enkla metoder för att komma till rätta med slösmöten och i stället skapa bra och produktiva möten. Möten är ett av de mest kraftfulla managementverktygen som finns, gör du rätt så kan du verkligen frigöra människors motivation, kraft och kreativitet, säger Sylvia Nylin, VD Svenska Möten.
Svenska Möten är experter på möten och hjälper företag och organisationer att utvecklas genom att ta tillvara på kraften i det personliga mötet. Organisationen grundades 1981 och ägs gemensamt av över 130 mötesanläggningar runt om i Sverige.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.