Infinidat: finansieringsrunda och ny styrelseordförande

Goldman Sachs och TPG Growth leder Infinidats nya finansieringsrunda. Den gör det möjligt för Infinidat att påskynda sina tillväxtplaner tillsammans med en ny ledningsorganisation.

Datalagringslösningsföretaget Infinidat tar in nytt kapital genom en ny investeringsrunda från sina befintliga investerare – Goldman Sachs, TPG Growth, Claridge Israel, ION Crossover Partners och Moshe Yanai, företagets grundare. En runda som ytterligare stärker investerarnas engagemang i företaget. Infinidat förstärker samtidigt sin ledning genom tillsättning av Boaz Chalamish som företagets styrelseordförande (bilden nedan).

Nya initiativ
Finansieringen kommer att användas för att bygga vidare på nya initiativ, såsom den ökande efterfrågan på flexibla lagringsmodeller, stärka företagets tillväxtplaner och göra det möjligt att bygga vidare på positionen inom branschledare. Investeringen kommer också att användas för teknisk forskning och produktutveckling.

– Det finns ett växande behov från stora IT-organisationer och tjänsteleverantörer att förbli konkurrenskraftiga genom att överträffa servicenivåerna, samtidigt som de hanterar kostnader och komplexitet inom lagringsmiljöer, säger Tim Millikin, partner vid TPG Growth.

”Vi är stolta”
– Vi är stolta över att fortsätta vårt partnerskap med Infinidat och välkomnar Boaz Chalamish till ledningen. Genom att tillföra sina stora erfarenhet från området och genomförandet av en stark finansieringsrunda är Infinidat berett att möta de snabbt föränderliga behoven hos kunderna och positionera sig som leverantör av agila lagringstekniker.

Infinidat-teamet, med lång erfarenhet från lagringsindustrin, har blivit en branschledare genom att utveckla bättre och snabbare sätt att lagra och skydda data i petabyte-volymer, med högsta möjliga tillgänglighet, till lägsta möjliga kostnad.

Välkänd branschveteran
Infinidat utnyttjade momentum och förstärkte nyligen även sin ledningsgrupp genom tillsättning av Boaz Chalamish, en välkänd branschveteran, som styrelseordförande.

– Kunder kräver allt mer kostnadseffektiva agila lagringslösningar utan att kompromissa med prestanda, tillförlitlighet och skalbarhet, säger Boaz Chalamish. Jag är entusiastisk över att gå in i den här nya resan med Infinidat, eftersom jag tror att de kan möta marknadens krav på det mest innovativa sättet i branschen. Jag ser fram emot att stödja företaget i nästa fas av en fortsatt lönsam tillväxt.

Robusta lösningar
– Det fortsatta förtroendet och engagemanget som våra investerare visar för vår vision, strategi och kapacitet att leverera är ett bevis på vårt arbete med att bygga robusta datalagringslösningar i världsklass, säger Infinidat vice VD:ar,  Kariel Sandler och Nir Simon. De fortsätter:

– Vi är glada över att samarbeta med Boaz för att genomföra vår kundorienterade strategi med avancerad kundsupport och leverera framtidssäkrade datahanteringssystem. Vi vill säkerställa att slutanvändarna har den bästa kundupplevelsen, behåller systemprestanda med toppkvalitet, samtidigt som vi garanterar högsta nivåer av systemtillgänglighet i en allt mer datadriven ekonomi.

Befordringar i ledningsgrupp
Utöver sin senaste finansieringsrunda har Infinidat även genomfört en rad befordringar inom sin ledningsgrupp. Catherine Vlaeminck befordras till VP Worldwide Marketing, Dan Shprung blir EVP, EMEA och APJ och Steve Sullivan blir EVP, Americas.

Fakta Infinidat
Företagets datalagringslösningar är utformade för att hantera de mest krävande datavolymerna och processerna. Företaget har levererat över 6EB över hela världen med 1EB tillväxt bara under de senaste sex månaderna. Infinidat utsågs till ledare i Gartner Magic Quadrant för primärlagring 2019 och fortsätter att generera positiva betyg och recensioner om Gartner Peer Insights.

I januari 2020 erkändes Infinidat som Gartner Peer Insights Customers’ Choice for Primary Storage och utnämndes i februari 2019 till Gartner Peer Insights Customers’ Choice for General-Purpose Disk Arrays vendor.

Fakta ny styrelseordförande
Boaz Chalamish har över 30 års lång erfarenhet av ledande befattningar på företag som VMware, Hewlett-Packard och Mercury. Han var senast VD på Clarizen. Han har lett stora tillväxtföretag, samt drivit fram nya intäktsströmmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.