Innovationscheckar för 31 miljoner

Näringsminister Annie Lööf avsätter 31 miljoner kronor till så kallade innovationscheckar för att förbättra innovationsklimatet i Sverige.

– Tillväxten sker i allt mer i små och medelstora företag. Att öka deras innovationsförmåga är därför oerhört viktigt för att stärka internationell konkurrenskraft, för att skapa fler jobb och för vårt framtida välstånd, säger näringsminister Annie Lööf.

Satsningen är ett led i arbetet med att steg för steg förbättra innovationsklimatet i Sverige och ligger i linje med det pågående arbetet med att ta fram en nationell innovationsstrategi.

Insatsen ska vässa innovationsförmågan och stärka insatser för tillväxt i små och medelstora företag genom innovationscheckar och innovationscoacher. Satsningen riktar sig mot de som behöver ny kunskap eller ny teknik för att ta fram nya innovativa tjänster, varor eller processer. Det kan gälla såväl utveckling av tjänsteinnovation, design och affärsmodeller som varor, processer och nya tekniker.

Totalt satsar regeringen 31 miljoner kronor under åren 2012-14 och det är Vinnova som på regeringens uppdrag utformar satsningen.

Källa: Näringsdepartementet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *