Intensiv upphandlingsperiod i Sundsvall

Sundsvalls kommun är inne i en period av intensiv upphandling, rapporterar SVT. Det handlar främst om konsulttjänster.
– Ibland behöver vi kompetens som vi inte har och ibland blir någon hos oss sjuk och vi behöver ta in hjälp utifrån. När samhället blir mer och mer komplext så behövs ibland mycket specialistkompetens, säger Upphandlingschef Göran Bodén, till Sundsvalls Tidning. Enligt en granskning som, SVT gjort ska kommunen på fem år ha ökat sina konsultkostnader från 59 till 159 miljoner kronor per år. En ökning med hundra miljoner kronor, alltså.
OFFENTLIGA AFFÄRER söker upphandlingschef Göran Bodén för att får veta mer om förhållandena i Sundsvall och om upphandlingarna.
Det lokala partiet Sundsvallspartiet har kritiserat kommunen för att spara in på äldreomsorgen och hemtjänsten och kopplar besparingarna till de höga konsultkostnaderna. Malin Larsson (S), ordförande i socialnämnden, tror dock att konsultkostnaderna i slutänden kommer att gynna staden. Förhoppningsvis växer Sundsvall, fler skolor byggs och förskolor renoveras. Hon förutsätter att de konsulter som upphandlats verkligen behövs, uppger hon för Sundsvalls Tidning.
Foto: Kristofer Lönnö/Sundvalls kommun.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *