Internationellt forsknings­pris

Den icke-vinstdrivande tyska intresseorganisationen Forum Vergabe delar ut ett internationellt pris till framstående forskning inom offentlig upphandling.

International public procurement award, IPA, syftar till att främja unga forskare inom nationell, europeisk eller internationell offentlig upphandling. Priset instiftades 2004 och har sedan dess delats ut vid fyra tillfällen. Juryn består av utövare och forskare från tre EU-medlemsstater, säger Mark von Wietersheim, vd på Forum Vergabe.

– För IPA 2012 fick vi totalt åtta ansökningar. Detta är ett ganska tillfredsställande antal och över genomsnittet.
Dock skedde ingen utdelning i år eftersom man inte fann något av bidragen tillräckligt enastående, som krävs av IPA-stadgan. Därför dubblar man prissumman nästa år, till 10 000 euro.

– En ansökan bör vara mer än ”bara” över genomsnittet för att hedras med IPA.

Forum Vergabe är mycket intresserade av ansökningar från alla EU-länder, så att IPA blir ett verkligt internationellt pris. Kraven är att den publicerade forskningen är skriven på engelska eller tyska samt att den som ansöker är under 35 år.

– I år har vi haft kontakt med flera personer från utlandet, till exempel från Turkiet. Vi fick två ansökningar från Danmark men såvitt jag kunnat se har vi inte fått några ansökningar från Sverige. Ytterligare information kommer snart att publiceras på vår hemsida. Om det finns några frågor, kan vem som helst ringa eller mejla och vi är redo att svara.

Mer information på www.forum-vergabe.de

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *