Investerar 785 miljoner i nytt datacenter

Datacenterföretaget Equinix har beslutat att investera 90 miljoner USD, omkring 785 miljoner kronor, i ett nytt datacenter i Sköndal i Stockholm.
Det framgår av ett pressmeddelande. Investeringen stärker Stockholms position som norra Europas viktigaste tech-hub och gör att svenska företag kan växa globalt och att fler internationella företag väljer att etablera sig här i regionen. 

Investeringar som denna blir allt viktigare, särskilt nu när vi ser ett trendbrott i konjunkturen, enligt en rapport från Stockholms Handelskammare där det hävdas att Stockholms databransch ”upplever en påtagligt svagare tillväxt”.

Global skala
– Denna nya satsning på den svenska marknaden kommer att hjälpa företag i Norden med fortsatt interconnection i global skala – något som gör att de snabbt kan skala upp sin verksamhet via den senaste IT-infrastrukturen och leverera resultat på global nivå, säger
Maria Sundvall, vd för Equinix Sverige.

Utbyggnaden av datacentret SK2 gör det möjligt för kunder att säkert koppla upp sig mot fler än 200 företag, 70 nätverksleverantörer och 60 leverantörer av moln- och IT-tjänster. I denna fas av expansionen utökas anläggningen med 550 skåp och colocation-kapaciteten ökas till över 7 350 kvadratmeter, med möjlighet att lägga till ytterligare 725 skåp i en framtida expansion.
Utbyggnaden beräknas vara klar för kunder under fjärde kvartalet 2018.

Om Equinix
Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX) ansluter världens ledande företag till kunder, anställda och partners i de mest sammankopplade datacentren. Equinix finns på 52 marknader över hela världen och samlar företag som vill se nya möjligheter och öka takten på sina affärs-, it- och molnstrategier. För mer information, se www.equinix.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.