Kända experter i ny LOU-kommentar

En nyutgiven kommentar till lagen om offentlig upphandling (LOU) finns nu för införskaffande och läsning för intresserade.

Det är en mastig och matnyttig bok på över 1200 sidor och resultatet av ett sort teamarbete där justitierådet Helena Rosén Andersson har varit huvudansvarig.

Helena Rosén Andersson, justitieråd.

– Kommentaren har varit väldigt efterfrågad och vi har fått många glada tillrop att den äntligen är klar säger Eva-Maj Mühlenbock, Advokat och verksam vid  Cirio Avokatbyrå, till OFFENTLIGA AFFÄRER. Hon är en av experterna som medverkar i boken och har många års erfarenhet av LOU-juridik.

Eva-Maj Mühlenbock, Cirio Advokatbyrå.

– Den kommer att läsas av alla som är intresserade av och som arbetar med upphandling. Alla vi författare deltar gärna i debatten om olika frågor inom upphandling, det finns alltid spännande ämnen.

Kända namn
Bland övriga medverkande ses förutom de två ovan nämnda namn som Olof Hallberg, Hugo Norlén, Johanna Näslund, Catharina Piper, Henrik Willqvist. Flera av dem är kända av OFFENTLIGA AFFÄRERS läsare och konferensdeltagare.

Bokens förstasida.

Boken kommenterar paragrafvis ingående och djupt lagen (2016:1145) om offentlig upphandling. Bland annat behandlas bestämmelserna i LOU och, när det är behövligt för förståelsen, även de direktivbestämmelser som lagens bestämmelser genomför. I kommentaren behandlas EU-domstolens praxis och en omfattande svensk praxis.

Förlaget är Norstedts Juridik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *