Kommuner bör få egen poliskår

Ge kommunerna möjlighet att ha en egen poliskår med statlig delfinansiering. Det skriver lokala centerpartister lagom till Centerpartiets stämma i Malmö.
De tre är ledande lokala politiker i Centerpartiet, Christian Ottosson, kommunalråd Huddinge (C), Lars Kallsäby, kommunalråd Västerås (C), och Per Schöldberg, kommunalråd Växjö (C), i en debattartikel i Aftonbladet (2017-09-28).
De menar att en kommunal polis kan göra det lokala jobbet bättre. ”Precis som i andra länder skulle den ansvara för till exempel ordningsstörningar och trafik och därmed skapa ett nytt alternativ för polisanställda”, skriver de.

Fler bakom förslaget
Artikelförfattarna är tre i en grupp på ett tjugotal centerpartister som anser att kommunpolitiker nu bör kunna enas om att det behövs en polis i kommunal regi. ”Tillsammans med ett tjugotal andra kommunrepresentanter lägger vi i veckan fram förslaget om kommunal polis för Centerpartiets partistämma i Malmö”. Stämman pågår 28 september till 1 oktober 2017.
Artikeln avslutas: ”Centerpartiet ska fortsätta föra en närodlad politik med utgångspunkt i invånarnas vardag, även inom trygghetsområdet.”
Läs hela artikeln via länken:
http://www.aftonbladet.se/debatt/a/d675J/ge-kommuner-ratt-att-ha-en-egen-poliskar
OFFENTLIGA AFFÄRER hade nyligen ett inlägg om kommunala poliser där debattörerna var en kristdemokrat och en f.d. polisintendent.
https://www.offentligaaffarer.se/2017/09/13/efterlyser-en-kommunal-polis/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.