Konfliktlösarnas bästa råd och tips

Konfliktlösarna är en unik föreläsning där landets främste diplomat och konfliktlösare Jan Eliasson, tillsammans med Årets talare 2019, Elizabeth Kuylenstierna, ger sina bästa tips och råd på hur man hanterar och löser konflikter.  

Dessutom utlovas verktyg kring hur man skapar en kreativ arbetsmiljö utan onödiga konflikter, med samsyn mellan medarbetarna samt hur man får ut hela organisationens fulla potential.

Arrangör är talarförmedlingen och kunskapsföretaget Lära för Livet som är en del av Hexanova Events AB. Detta är bara ett av många arrangemang bland föreläsningar, kurser och utbildningar där Lära för Livet och Hexanova kontrakterat topptalare.

Konfliktens lösning
I programmet som erbjuds under rubriken Konfliktlösarna vid två tillfällen (Stockholm 20 oktober 2020 samt Göteborg 24 november 2020) tas bl.a. följande frågeställningar upp.

  • Konflikternas olika steg och lösningarna
  • Att tänka utanför konflikten
  • Hur skapar vi ett hållbart välmående på arbetsplatsen trots klimatångest, vardagsstress och prestationskrav? 

Program i två delar
Programmet är indelat i två delar. I den första är det den tidigare toppdiplomaten Jan Eliasson som under rubriken Hot och hopp i dagens värld delar med sig av sin klokskap och unika erfarenhet.

Jan Eliasson.

Jan Eliasson är förutom toppdiplomat även f.d. svensk utrikesminister, vice generalsekreterare i FN samt medlare i flera världskonflikter. Han kommer att berätta om spännande händelser från sitt mångåriga internationella liv som diplomat, sina iakttagelser och erfarenheter om krig och konflikter samt problem och möjligheter i dagens värld.

Intervjuad i OA
När OFFENTLIGA AFFÄRER intervjuade Jan Eliasson inför arrangemanget OFFENTLIG CHEF 2018, där han medverkade, lyfte han fram den kunskap och vetenskap som behövs för att hitta lösningar på de stora utmaningarna: klimatet, energifrågan, transporterna, städerna och hälsofrågorna.

– Allt detta måste också ske med internationellt samarbete, i FN. Bara tillsammans kan vi lösa dagens problem, slog Jan Eliasson fast.

Vid de båda arrangemangen som nu förbereds i huvudstaden och i rikets andra stad kommer toppdiplomaten att svara på frågor från deltagarna.

Del 2: Konflikthantering
Del två vid de två arrangemangen har rubriken Framgångsrik konflikthantering och Elizabeth Kuylenstierna som talare. I denna föreläsning reder Elizabeth ut begreppet konflikt samt hur man kan tänka bortanför konflikten och komma till en lösning.

Elizabeth Kuylenstierna.

Elizabeth Kuylenstierna är ledarskapsutvecklare, terapeut och en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare. Ämnena är ledarskap, medarbetarskap och kommunikation. Hon utsågs till Årets Talare 2019. Elizabeth handleder och coachar ledningsgrupper och håller i ledarskapsutbildningar runtom i världen, bland annat som handledare för Försvarshögskolans koncept UGL.

”Konflikter kan lösas”
Genom åren har Elizabeth jobbat med ett stort antal arbetsplatser i näringslivet och offentlig sektor, där hon processlett förändringar, värdegrundsarbete och förbättringar av kultur, kommunikation och medarbetares utveckling. Hon har en osviklig tro på att människor kan utvecklas och växa, att konflikter kan lösas och samarbeten effektiviseras.

Spännande nyheter
Annika Lorenzson, Lära för Livets Talarförmedling, tycker att det känns ”väldigt stort och ärofyllt att få stå som avsändare och arrangör till denna fantastiska föreläsning”. Det uppger hon för OFFENTLIGA AFFÄRER.

”Vi är själva mycket glada och stolta över höstens föreläsningsprogram som innehåller många spännande nyheter samt några favoriter i repris. En av våra höjdpunkter är Konfliktlösarna med Jan Eliasson och Elizabeth Kuylenstierna”, framhåller Annika Lorenzon till sist.

Läs mer här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *