Kritik mot skogspolitiken

Privata skogsägare blir utan ersättning när staten inför avverkningsförbud. Nu har en kritikstorm blåst upp. Det rapporterar Svenskt Näringsliv i sitt nyhetsbrev.
”Politikerna skyller på varandra i den infekterade frågan om äganderätt och miljöhänsyn” slår man fast och pekar på en spricka mellan regeringspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet.
Miljöminister Karolina Skog (MP) har i en interpellationsdebatt sagt att det skulle bli för dyrt för staten att ersätta alla skogsägare där miljölagstiftning inkräktar på markanvändning. Hon inskärpte även att det är hela regeringens syn på frågan.
Riksdagsledamot Isak From (S), uppger efter kritikstormen att det som miljöministern säger får stå för henne. ”För mig och Socialdemokraterna ligger skogspolitiken fast. Den bygger på jämnstarka mål om produktion och bevarande av biologisk mångfald”, säger S-ledamoten.

”Dubbla tungor”
Centerpartiet stämmer enligt nyhetsbrevet också in i kritikerkören:
– Regeringen talar med dubbla tungor. Samtidigt som socialdemokraterna, genom landsbygdsminister Sven-Erik Bucht, betonar vikten av en stark äganderätt har de en miljöminister som säger motsatsen, att man inte har råd att ersätta skogsägarna för att skog tas ifrån dem, säger Helena Lindahl, riksdagsledamot för Centerpartiet (bilden).
– Skogspolitiken har totalhavererat under det rödgröna styret och problemet existerar eftersom Socialdemokraterna tillåter det, säger centerpartistiska riksdagsledamoten Helena Lindahl, som länge varit engagerad i frågan.
Läs hela artikeln via länken:
https://www.svensktnaringsliv.se/fragor/foretagsamt-agande/storm-i-skogspolitiken-aganderattenhotas_698982.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_content=2018-03-15&utm_campaign=nfsn&sid=904205206

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.