Kura skymning på Säröhus

Nära staden, alldeles vid havet, finns det lilla konferenshotellet med stor kapacitet. Säröhus har lyckats kombinera både personligt och professionellt i sitt konferenserbjudande. Avkoppling föder kreativitet, menar Torgny Berntsson, ägare och vd.
– Välkommen hit och kura skymning, säger han.

När man anländer till Säröhus entré är endast en del av hotellanläggningen åskådlig. Ett konferenssällskap på 200 personer kanske undrar en sekund över hur de ska få plats allihop. Farhågorna kommer snabbt på skam, Säröhus har generösa ytor för både kreativitet och trivsel.

I hotellanläggningen ryms, utöver de 113 hotellrummen, en restaurang för 200 personer, en aula med biosittning för 145 personer och ett 30-tal lokaler och grupprum i olika storlekar.

Alla konferenslokaler samt restaurangen och många hotellrum har dessutom en hänförande havsutsikt och utgång till balkong eller altan.

Kura skymning
Därtill har Säröhus närmare 200 sittplatser i små och stora salonger. Ett oräkneligt antal soffor och fåtöljer av Chesterfield-modell gör att alla kan hitta ett eget hörn för kunglig avkoppling.

– Ju ledigare former desto bättre förutsättningar för kreativitet, säger ägaren Torgny Berntsson.

För det är just arbete man kommer till Säröhus för att uträtta. På hemsidan finns en lång lista på tillgängliga aktiviteter att boka i anslutning till en konferens, men Torgny Berntsson erfarenhet är att kunderna inte kommer för aktiviteterna.

– Man försöker ständigt uppfinna nya aktiviteter inom konferensvärlden, men i praktiken gör folk inget annat än att arbeta när de kommer hit. Arbeta och ha det mysigt.

Vad är den främsta orsaken till att man bokar sin konferens på Säröhus?

– Vi har mycket lång erfarenhet av att arrangera konferenser, vår personalomsättning är låg, de har alla varit med oss mellan 20-35 år. De kan sina kunder bra, säger Torgny Berntsson.

En annan orsak torde vara läget, bara en kort resa från Göteborg och alldeles vid havet.

Modern teknik är förstås viktig, och den ska fungera och helst inte synas. Säröhus har även investerat i ett reservkraftaggregat i händelse av strömavbrott, vilket inträffar ett par gånger om året.

Allt ingår – med råge
På det hela taget är Säröhus en fullt utrustad och professionellt skött konferensanläggning, men med den personliga prägeln hos ett mindre, privatägt hotell. Det är en familjär och inbjudande miljö med egenhändigt utvalda inredningsdetaljer.

Allt ingår – med råge. Det finns kaffe, frukt- och godisfat framme, före middagen bjuds det generöst på snacksbuffé, och i spa-avdelningen Särökälla kan man fritt ta för sig av krämer, aromatiska salter och peeling, för att sedan glida ner i det 37 grader varma vattnet under kristallkronorna.

Hotellet uppfördes ursprungligen 1913 och har byggts ut många gånger sedan dess. Man har bara haft två ägare och Torgny Berntsson har varit det sedan 1976. Han driver Säröhus i nära samarbete med Marianne Carlson.

– Jag och Marianne har jobbat ihop i 35 år och många av våra nuvarande medarbetare har jag sett växa upp i min närhet. Vi är en familj, konstaterar Torgny Berntsson.

Fakta
Konferenslokaler: 16
Grupprum: 15
Max antal konferens: 250 personer
Restaurang för max: 200 personer
Handikappvänligt: Ja
Trådlöst internet: Ja
Övernattning: 113 rum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *