Kvinnokooperativ i Rosengård vann upphandling

Ett socialt företag på Rosengård i Malmö har fått uppdraget att leverera cateringtjänster till Region Skånes koncernkontor på Dockplatsen i Malmö.
– Det är fantastiskt! Vår första upphandling, och den tog vi hem, säger en glad Christina Merker-Siesjö, ordförande och verksamhetsansvarig för YallaTrappan.
YallaTrappan är en ideell förening som driver ett arbetsintegrerande socialt företag och kvinnokooperativ. Tillsammans med Smarta Kök vann man den nyss avslutade upphandlingen.
– Vi är stolta och glada, det är en stor utmaning att få allt på plats och visa att vi kan leverera kvalitet, säger Christina Merker-Siesjö, när OFFENTLIGA AFFÄRER ringer upp och gratulerar till affären.
Hon tycker också att det är bra att en annan typ av företag kan komma in på upphandlingsmarknaden och få luft under vingarna. Hon tror det är viktigt med tanke på de stora samhällsutmaningar som väntar.
Flertalet av de 21 kvinnor som i dag är anställda i företaget har aldrig tidigare haft något arbete i Sverige.
– Här har de fått en möjlighet, tack vare att vi bygger på färdigheter, förklarar Christina Merker-Siesjö. Catering är en del av verksamheten. Dessutom har man en syateljé och en städ- och konferensverksamhet.
Yalla Trappan bildades 2009 med målsättningen att skapa arbetstillfällen och ökad ekonomisk självständighet för utlandsfödda kvinnor som står långt från arbetsmarknaden.
Region Skåne höll inför upphandlingen tre dialogmöten med intresserade företag och föreningar för att informera om vilka förutsättningar som gäller och hur man lämnar anbud i offentliga upphandlingar. Intresset var stort, och totalt deltog drygt 20 intressenter.
– Region Skåne arbetar med att möjliggöra för fler företag och föreningar att konkurrera om våra avtal. Dialog med marknaden inför upphandling är en viktig del i detta arbete, säger Region Skånes inköpsdirektör Louise Strand, i ett pressmeddelande.
Priserna var förutbestämda i upphandlingen. Avgörande var istället anbudens kvalitet utifrån provsmakning, erfarenheter från referenskunder, miljöarbete med mera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *