Louise Strand ny ordförande i Innovation Skåne

Louise Strand har valts till ny styrelseordförande för det regionala innovationsbolaget Innovation Skåne. Louise är inköpsdirektör i Region Skåne och har omfattande erfarenhet från innovationsområdet, samt har varit ledamot i Innovation Skånes styrelse sedan i våras.
– Det är oerhört inspirerande att få bidra till en organisation som arbetar för att stärka innovationskraften i Skåne, både i näringsliv och i offentlig sektor. Innovation Skåne har en unik position där man stödjer såväl växande startups som innovativa välfärdstjänster, säger Louise Strand i ett pressmeddelande.
Louise Strand har en bakgrund som jurist med erfarenhet från både advokatbyrå och försäkringbolag. Sedan 2012 är hon inköpsdirektör i Region Skåne där hon bland annat drivit frågor om innovationsfrämjande inköp och innovationsupphandling.

Innovationsvänliga upphandlingar

– Louise Strand har gedigen kompetens och bred erfarenhet inom ledarskap och innovation. Hon har varit instrumentell vad gäller tillkomsten av innovationsvänliga upphandlingar, något som öppnar upp för nya lösningar och entreprenörsdrivna bolag. Jag ser mycket fram emot samarbetet, säger Joakim Nelson, vd för Innovation Skåne.
Louise Strand är styrelseledamot i Innovation Skåne sedan maj 2017 och efterträder Joakim Nelson som styrelseordförande. Joakim Nelson tillträdde som vd för Innovation Skåne den 1 november i år.
Louise Strand.

0 thoughts on “Louise Strand ny ordförande i Innovation Skåne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *